Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Mají Karvinští to nejtěžší za sebou? Nikoliv. Každý další zápas bude stejně těžký

Víc jak půl roku v ligovém utkání nezvítězili a černou sérii ukončili tam, kde to ani oni nečekali. Fotbalisté poslední Karviné na úvod jara šokovali úřadujícího mistra Slavii Praha i zbytek prvoligové sestavy. Výhrou 1:0 si dokázali, že nemusejí házet do žita absolutně žádnou zbraň. Naopak, tento nečekaný úspěch jim může hodně dát. Nebo také nemusí.

Foto: Sport.cz/foto Vlastimil Vacel, Právo

Radek Látal z Karviné.

Článek

Představte si, že stojíte na začátku překážkové dráhy a tu nejtěžší bariéru máte před sebou hned jako první. A zdoláte ji! Je to signál, že každá další bude snazší a dostat se na konec úspěšně bude jednodušší?

Hezká představa, ale do hlav si ji fotbalisté slezského týmu nesmějí ani na chvíli vložit. Naopak. Znamení to je, ale pouze říká, že svěřenci Bohumila Páníka mohou překonat i další překážku. A pak další, a další.... Dokud nebudou v cíli, který bude znamenat prvoligovou záchranu. A každá bude stejně obtížná, ne-li ještě obtížnější.

„Pro nás jsou už všechny zápasy klíčové. Kde a proti komu budeme bodovat, je úplně jedno. Důležité je, abychom byli, než se tabulka po třicátém kole rozdělí na skupiny, v dostřelu týmů nad námi a měli šanci se poprat o záchranu," říkal trenér Karviné Bohumil Páník ještě před úvodním utkáním jarní části Fortuna ligy na hřišti Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Karviné oslavují vítězství 1:0 na Slavii.

A výhra z Edenu, jakkoliv je cenná, na tom nic nemění. Obzvláště, když se šestibodové manko na předposlední Teplice, které doma porazily Bohemians (1:0), nezmenšilo ani o píď.

Vítězství je to důležité zejména z psychického pohledu. „Když vyhrajete na Slavii, u mistra, uspějete po dlouhém čase a slavíte vítězným pokřikem, tak to hráčům musí pomoci. Věřím ale, že jim to nestoupne do hlavy a dobře se připravíme na Jablonec," připomněl Páník, že další klíčový zápas přijde vzápětí.

Úspěch nad Jabloncem by mohl leccos naznačit. I Karvinští se v zimní přestávce právě k nedělnímu duelu a následujícímu utkání v Teplicích hodně upínali. „Jsou to dva zvládnutelné zápasy. Pro nás budou klíčové. V nich se bude prakticky rozhodovat," mínila brankářská posila ze Slovácka Pavol Bajza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Pavol Bajza během utkání na Slavii.

Se třemi body, s nimiž v Karviné před startem jara vůbec nepočítali, mohou jít Slezané do zásadních soubojů s větším optimismem. První překážku zdolali, ta další bude ale neméně složitá.

Reklama

Související témata: