Hlavní obsah

Komise rozhodčích: Plzeňský Sýkora byl faulovaný, penalta pro Hradec nebyla odpískána správně!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta několikavteřinová pasáž v prvním poločase sobotního ligového duelu Hradce Králové s Plzní (1:2) rozpoutala v řadách Votroků velkou zlobu. Byli za jedno, že je hlavní rozhodčí Tomáš Klíma poškodil. Podle nich vyloučení Smrže předcházel faul plzeňského Sýkory na Ryneše v šestnáctce Viktorie. Komise rozhodčích se však postavila za sudí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Filip Kubala z Hradce Králové a Modou Ndiaye z Plzně.

Článek

„Dle názoru komise rozhodčích FAČR rozhodčí Tomáš Klíma v utkání Hradec Králové - Viktoria Plzeň správně nenařídil pokutový kop pro domácí. Z dostupného záběru, který bohužel nebyl přehrán v televizi, je patrné, že se jednalo o útočný faul. Domácí hráč podrazil hostujícího obránce, který mu až následně přilehl nohu," stojí v nedělním prohlášení komise rozhodčích na Twitteru. K text přidala daný záběr (viz video).

Stejného názoru byl po zhlédnutí tohoto šotu host ve studiu O2 TV Sport David Holoubek, který nejprve prohlásil, že sudí chyboval. „Ve studiu jsem byl přesvědčen o penaltovým zákroku... Po zhlédnutí tohoto videa beru svá slova zpět," uvedl na svém Twitteru. Ve stejném duchu následně popsal situaci hlavní rozhodčí Klíma.

„Hráč Sýkora vlivem lehkého podražení hráčem Hradce uklouzl a pak až způsobil pád hradeckého hráče. Za mě se nejednalo o pokutový kop. Situace se vyvinula tak, že se hra přesunula na druhou stranu, kde došlo k zmaření zjevné brankové šance soupeře, což je jasná červená karta. Obě situace automaticky zkoumá VAR a ten neshledal, že by se jednalo o nějaké pochybení nebo, že by to viděl jinak než já. Proto nebyl důvod se jít podívat k videu," uvedl po utkání arbitr Klíma.

Hradečtí však měli na indicent opačný pohled. „Za mě jasná penalta. Rozhodčímu ale nechci nic vyčítat, nevím, z jakého úhlu situaci viděl. Jestli šlo o ovlivnění? Nechci se na nic vymlouvat, ale když místo penalty dostaneme červenou kartu a jdeme do deseti...," uvedl záložník Petr Kodeš.

Co se v 29. minutě odehrálo? Do šestnáctky Plzně vnikl Ryneš, stíhaný Sýkorou. Z tribuny i z tehdy dostupných televizních záběrů vypadalo, že podklouznul a vzal soupeře nohama do kleští. Ryneš vzápětí upadl, Votroci se dožadovali penalty marně. Západočeši podnikli rychlou akci, na jejímž konci fauloval Smrž pronikajícího Chorého, který by postupoval sám na bránu. Klíma vytáhl červenou kartu.

Reklama

Související témata: