Hlavní obsah

Konec Jarolíma v Boleslavi? Jednohlasné rozhodnutí. Bylo potřeba změnit i komunikaci, zní z klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdálo se, že k odvolání Karla Jarolíma z pozice trenéra fotbalové Mladé Boleslavi zraje situace delší dobu. Po všelijakém podzimu dostával bývalý reprezentační kouč po porážkách na startu jara otázku na pevnost svého místa prakticky po každém zápase. „Ale až po šťastné remíze 3:3 s Libercem jsme usoudili, že je potřeba změna. Dřív jsme možnost odvolání realizačního týmu neprobírali,“ popisuje pro Sport.cz generální ředitel středočeského klubu David Trunda. Boleslavský tým převzal trenér Pavel Hoftych, jehož dnes proti Bohemians čeká v novém angažmá třetí zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím nemohl uvěřit, co se na trávníku děje...

Článek

Něco málo přes rok trvala druhá štace zkušeného kouče Karla Jarolíma v Mladé Boleslavi. Nebyla tak úspěšná jako první mise. Středočeši se pod drilem náročného stratéga nezvedli tak, jak si představovali.

Díry v obraně, divoké a často nezvládnuté přestřelky na domácím stadionu, neklidná pozice v mimořádně napěchované tabulce a konec v českém poháru stály Jarolíma místo. „Byla to nepříjemná situace pro nás ve vedení i pro trenéra, ale myslím, že ukončení spolupráce proběhlo korektním způsobem. Panu Jarolímovi i jeho realizačnímu patří dík za odvedenou práci," ohlíží se generální ředitel boleslavského klubu David Trunda.

Středočeští funkcionáři probírali situaci zleva, zprava. Nakonec po divoké domácí remíze 3:3 s Liberce usoudili, že je čas na změnu. „Jednohlasně jsme se shodli, že ji uděláme. Ale než jsme se takhle definitivně rozhodli, konkrétní jména možných nástupců jsme neřešili," podotýká Trunda.

Šlo hlavně o špatné výsledky a nepřesvědčivé výkony. „Ale jen to nerozhodlo, cítili jsme, že je potřeba změnit i způsob komunikace," říká Trunda. Víc tohle téma ale rozebírat nechce. Nemíní naznačit, jestli se i atmosféra v kabině stávala neúnosnou.

Podle jeho slov kontaktovalo vedení Boleslavi nového trenéra Pavla Hoftycha v pondělí, den po zmíněné remíze s Libercem. „Pobavili jsme se o možnostech, jaké by byly. Probírali jsme také, jak vidí rozvoj áčka a vůbec celý sportovní koncept klubu. Myslím, že naše a jeho myšlenky do sebe velmi zapadaly," pochvaluje si boleslavský ředitel.

Foto: FK Mladá Boleslav

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek (vlevo) a generální ředitel klubu David Trunda.

První utkání po Hoftychově příchodu Středočeši prohráli na Slovácku, pak doma udolali Karvinou. „Teď máme dobrý pocit. Každá změna přináší nějaké impulsy. Tím prvotním je, že realizační tým Pavla Hoftycha má úplně jiný styl komunikace, než který tu byl. Tréninky a komunikace jsou jiné, změnila se energie. Větší hodnocení bych ale nechal až po konci sezony," míní Trunda.

Boleslavští aktuálně drží šest kol před koncem základní části šestou příčku, která zajišťuje v nadstavbě účast ve skupině o titul. Grupa o záchranu je však vzdálená jen na pět bodů. Klid v městě automobilů tedy rozhodně panovat nemůže.

„Tabulka je strašně vyrovnaná, nepamatuji se, že by to takhle bylo. Bavíme se o všech alternativách, které by mohly nastat, proto je pro nás každé další utkání důležité a potřebujeme ho zvládnout," dívá se na tabulku Trunda.

Reklama

Související témata: