Hlavní obsah

Konec nadějí, Evropa je pryč. Chápu, že jsou fanoušci naštvaní, přiznává útočník Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní stý zápas v nejvyšší soutěži oslavil útočník Baníku Jiří Klíma na Slovácku vedoucím gólem, ale po utkání z něj velkou radost už neměl. Ostravští fotbalisté v Uherském Hradišti po přestávce úplně odpadli a vrátili se po prohře 1:3 domů bez bodu. Definitivně tak už ztratili naději na konečné čtvrté místo a účast v evropských pohárech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Klíma z Baníku Ostrava.

Článek

Byl to asi klasický zápas dvou naprosto rozdílných poločasů, že?

Je to tak. První půle byla podle našich představ. Skoro všechno jsme udělali správně. Bohužel až na koncovku. Měli jsme hodně nebezpečných šancí a brejků, avšak další gól jsme nepřidali. Přitom jsme mohli v poločase klidně vést 3:0. V kabině jsme si o přestávce říkali, že druhou půli musíme odehrát dobře odzadu. Že se už nemusíme nikam moc tlačit. Chtěli jsme si spíš počkat na svoji šanci. Jenže přišla penalta, která nás úplně složila. Nebylo to poprvé. Bohužel jsme se pak dopustili dalších chyb, za které nás Slovácko potrestalo.

Nebylo to i tím, že jste na soupeře vyrukovali s hodně mladou záložní řadou?

Buchta a Kaloč už něco v lize odehráli. A Boula s Peťou Jaroněm mají takovou výkonnost, že už předčí ostřílenější parťáky. Určitě to nebylo o naší nekvalitě. Možná nám chybělo v klíčových momentech víc zkušeností. Ty ale přinesou odehrané zápasy.

Při vaší trefě jste zůstal na chvíli úplně volný...

Přiznám se, že si svůj gól ani pořádně nevybavuju. Míč se v hradišťské šestnácte nějak poodrážel a přilétl ke mně. A já ho poslal do sítě.

Nezdarem na Slovácku jste už ztratili i teoretickou naději na čtvrté místo a kvalifikaci Konferenční ligy...

Bohužel. Jeli jsme do Hradiště s tím, že uděláme maximum pro vítězství, abychom dostali Slovácko ve zbytku sezony ještě pod tlak. Vždyť Hradišťské čeká ve středu finále MOL Cupu a budou toho mít hodně. Nepovedlo se, poslední šanci na přeskočení Slovácka jsme promarnili. Nezbývá nám teď nic jiného, než se pokusit dohrát ligovou nadstavbu se ctí, aby naši fanoušci měli nějaký důvod k úsměvu.

V čem vidíte důvod, že jste za Slováckem v souboji o čtvrtou příčku na jaře notně zaostali?

Nezvládli jsme domácí utkání s Teplicemi, Karvinou a Libercem. Kdybychom v nich uhráli body, které se od nás očekávaly, mohli jsme teď být se Slováckem nastejno. Hodnocení sezony by vypadalo jinak. Zmíněnými nezdary na našem hřišti jsme si ale dojem pokazili.

Do Uherského Hradiště vás tentokrát přijelo povzbudit mnohem méně fandů než v půlce března, kdy jste tady nastoupili k duelu základní části první ligy. Tušíte proč?

Po některých našich výsledcích v poslední době mají naši příznivci právo být naštvaní. Ti, co dorazili, ale povzbuzovali skvěle.

Reklama

Související témata: