Hlavní obsah

Slovácko - Baník 3:1Slovácko otočilo duel s Baníkem a po hattricku Jurečky si pojistilo čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Klíma 0 : 1
55. Jurečka (penalta) 1 : 1
69. Jurečka 2 : 1
93. Jurečka 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka ve druhém kole prvoligové nadstavbové skupiny o titul otočili zápas s Ostravou a doma vyhráli 3:1. Na branku Jiřího Klímy z šesté minuty odpověděl po přestávce hattrickem střídající Václav Jurečka a se 17 brankami poskočil do čela tabulky střelců. Tým z Uherského Hradiště má na Baník náskok 11 bodů a v konečné tabulce nejvyšší soutěže skončí nejhůře čtvrtý. Navíc se vítězně naladil na středeční finále domácího poháru se Spartou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka.

Článek

Přitom autor hattricku Jurečka začal jen na lavičce a do hry naskočil až po přestávce, dnes vůbec nehrál jeho spoluhráč Petržela a až ve druhé půli zasáhl do hry ostravský kanonýr Almási, který rovněž bojuje o titul krále střelců.

Almásiho na ostravském hrotu výborně nahradil Klíma. Už v šesté minutě využil nekoncentrovanosti a nedorozumění domácí obrany a z osmi metrů pohodlně otevřel skóre ve svém 100. prvoligovém zápase.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný střelec prvního gólu Jiří Klíma z Ostravy.

Slovácko se rychle otřepalo, vytvořilo si územní převahu, z ní se ale neurodily žádné šance. Naopak vyloženou měl hostující mladík Smékal, který ve 24. minutě pláchl domácí obraně a jeho střelu z patnácti metrů vyrazil dobře vyběhnutý Nguyen.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Rigino Cicilia ze Slovácka a Ladislav Takács z Ostravy.

Baník výborně bránil a nepustil domácí ani do přečíslení, ani do šance, jeho hráči hýřili pohybem a byli více nebezpeční Nguyenově brance.

Po přestávce posílil ofenzívu Slovácka Jurečka, nicméně vyrovnání měl na kopačce Cicilia, který po rychlém brejku a přihrávce Sadílka trefil tyč. O chvíli později sestřelil Lischka v šestnáctce Daníčka a sudí Radina po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu, kterou Jurečka bezpečně proměnil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Ostravy Tomáš Galásek.

Výkon Slovácka šel po vyrovnání nahoru. Tým zpřesnil hru, zvýšil pohyb a dočkal se druhé branky. Havlík vyslal do dalšího brejku Jurečku, jenž nezaváhal a sólo bezpečně proměnil.

Třetí gól měl na kopačce Reinberk po centru Holzera, překonal Laštůvku, ale na brankové čáře zabránil pohromě Fleišman. Slovácko vývoj hry kontrolovalo, šance na vyrovnání blýskla Baníku v 85. minutě po hlavičce Fleišmana, která mířila těsně vedle.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Lischka z Ostravy a Stanislav Hofmann ze Slovácka.

V nastaveném čase potvrdil výhru domácích po dalším brejku Vechety do prázdné branky Jurečka. Slovácko tak neprohrálo s Baníkem popáté v řadě, z toho počtvrté naplno bodovalo.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
1. FC Slovácko - Baník Ostrava 3:1 (0:1)
Branky: 55. z pen., 69. a 90.+5 Jurečka - 6. Klíma. Rozhodčí: Radina - Pečenka, Vyhnanovský - Zelinka (video). ŽK: Sadílek - Laštůvka, Lischka, Ndefe. Diváci: 4727.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška (78. Tomič) - Daníček (66. Ljovin), Havlík - Kohút (46. Jurečka), Sadílek (90.+2. Vecheta), Holzer (78. Šimko) - Cicilia. Trenér: Svědík.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Takács (85. Pokorný), Lischka, Fleišman - Kaloč (85. Budínský), Boula (71. Tetour) - Jaroň, Smékal, Buchta (58. Almasi) - Klíma (71. Kuzmanovič). Trenér: Galásek.

Reklama