Hlavní obsah

Konec Sivoka byl pro Horejše šok! Co řekl kouč o své budoucnosti v Dynamu?

Odchod sportovního ředitele Tomáše Sivoka, který měl ostrý spor s majitelem klubu Václavem Koubkem, rozdýchával těžko. Stejně tak následné spojování Sivoka s údajným nepravým podpisem na smlouvě o hostování slávisty Van Burena, po kterém se vyrojily spekulace o hrozící kontumaci zápasů, v nichž Nizozemec za Dynamo nastoupil. Za této situace chystal trenér David Horejš fotbalový tým Českých Budějovic na sobotní duel s Plzní, v němž Jihočeši padli gólem Buchy 0:1.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Mick van Buren z Českých Budějovic a Lukáš Hejda z Plzně.

Článek

„Konec Tomáše byl pro mě hodně překvapivý. Byl to šok. Hráči za ním stojí, v týdnu jsme se s nimi bavili o věcech směrem k tomu, co se stane v létě. Najednou přišla taková rána. Odchod Tomáše je pro nás velká ztráta, pro klub i pro celý region. S realizačním týmem i s hráči jsme poté řešili, co můžeme ovlivnit. Mohli jsme udělat jediné - dobře se připravit na utkání s Viktorkou," řekl Horejš.

Aby negativních událostí v Dynamu nebylo málo, kromě kauzy Sivok, kterému se posléze klub v prohlášení omluvil, se začalo před pár dny spekulovat o konci Horejše. Objevily se informace, že mu dal Koubek údajně na vybranou ze dvou možností - buď odejde hned nebo po sezoně, kdy mu vyprší kontrakt.

„Co bude v létě, se uvidí, mám smlouvu do konce června," naznačil Horejš na tiskovce, že jeho budoucnost v Dynamu je nejistá. V tomto kontextu vyzněla poněkud překvapivě následná slova tiskového mluvčího Michala Průchy, že Horejše chtějí České Budějovice udržet. „Budeme jednat o prodloužení smlouvy. Je nesmysl, že končí po sezoně. Pan majitel si s Davidem sedne a bude rád, když bude trenér v klubu pokračovat," uvedl Průcha.

Každopádně, klubové legendy v čele s brankářem Jaroslavem Drobným po vyhazovu Sivoka bijí na poplach. Pokud by skončil i Horejš, významný strůjce vzestupu Dynama, ztratil by jihočeský klub definitivně získaný kredit. „Tuto situaci si musí vyřešit klub, víc se k tomu nechci vyjadřovat," pravil útočník Michal Škoda. Ustojí klub turbulentní období?

Trenér Dynama David Horejš hodnotí zápas s Plzní
„Z výsledku jsem zklamaný, ale výkonem jsme přispěli k dobrému fotbalu. Nedokázali jsme v prvním poločase šance proměnit, jednou nám to tam padlo na břevno. Ve druhé půle byla Plzeň lepší a opět prokázala, proč vede ligu. Měla jednu šanci a dokázala ji proměnit.“

Reklama