Hlavní obsah

Kontroverzní talent v Edenu. Velká výzva nejen pro trenéry Slavie, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Má hodně pestrý životopis. PSV Eindhoven, Juventus Turín, Ajax Amsterdam… Ale také pletky s mafií, dvě zatčení či domácí násilí. I tohle je nizozemský záložník Mohamed Ihattaren, jenž zkraje prosince přišel do Slavie a zatím trénuje sám. O kontroverzním mládenci s pověstí supertalentu i rebela byla řeč v novém dílu pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl trenér Stanislav Levý.

Slavia přivedla kontroverzního supertalenta. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Nezvyklá, ale naprosto pochopitelná roční smlouva s tříletou opcí a také spousta otazníků. Povede se 21letému Ihattarenovi restartovat kariéru a pomůže slávistům? Tahle otázka se nabízí i proto, že středopolař s vytříbenou levačkou odehrál poslední ostrý zápas před rokem a půl.

„Předpokládám, že si Slavia všechno podrobně zjišťovala. A že ví, jak Ihattaren pracuje i jak v minulosti fungoval,“ poznamenal Levý. „Důležité je také nastavení smlouvy, aby klub měl minimální riziko.“

Nizozemský novic se momentálně připravuje sám, starají se o něj kondiční trenéři a fyzioterapeuti. A podle slov slávistického asistenta Jaroslava Köstla z minulého týdne se postupně bude začleňovat do tréninku. „Pokud se Mohamed dostane na úroveň, kde byl před čtyřmi lety, bude to bomba. Pak tady budeme mít hráče, který v české lize ještě nebyl,“ říkal Köstl.

Ve spojení Ihattaren & Slavia se musí sejít několik detailů. „V první řadě bude záležet na hráči, jak se s tím popere. Věřím, že kvalitu, talent i potenciál má a může být pro Slavii prospěšný,“ vykládal Levý.

Příchod Ihattarena bude velkou zkouškou i pro slávistický trenérský štáb v čele s Jindřichem Trpišovským. Zvládne nováčka zkrotit a rozvinout jeho přednosti ve prospěch týmu? „Pokud se to povede, hráč může trenérům důvěru vrátit,“ naznačil Levý. „Pro celý realizační tým Slavie to bude velká výzva. Zásadní jsou dvě hlediska: co od něj bude klub očekávat a jak dlouho s ním bude mít trpělivost.“

Brzy se ukáže.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.