Hlavní obsah

Koruna pro krále střelců? Hlavní je udržet s Jabloncem druhé místo, říká třináctigólový Schranz

I když měl Jablonec na hřišti po půl hodině o jednoho hráče méně než Olomouc, Ivan Schranz dvěma góly partii otočil a Severočeši vyhráli 3:1. Celkem slovenský reprezentant v této sezoně dal už třináct branek a útočí na korunu pro krále střelců.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva autor první branky Jablonce Ivan Schranz, Martin Doležal z Jablonce a Jan Krob z Jablonce se radují z gólu.

Článek

Máte třináct branek, znamená koruna pro krále střelců pro vás velkou motivaci?

Číslo je to pěkné. Lidé o tom možná mluví a je příjemné to poslouchat, ale největší motivací je pro mě skončit v lize co nejvýš a udržet druhé místo s Jabloncem. Když k tomu přijdou i góly, já i mužstvo budeme rádi.

Ke druhému místu jste se přiblížili, byť jste od 30. minuty hráli v deseti bez vyloučeného Kratochvíla. Jak těžký to byl zápas?

Začali jsme dobře, vytvořili jsme si dobré příležitosti, já i Doly (Doležal). Bohužel jsme je neproměnili. Pak jsme dostali z vydařené akce soupeře gól, což nás přibrzdilo. Když pak přišla ještě červená karta, bylo to celkem nepříjemné, ale myslím, že jsme to zvládli bravurně.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous nechytá penaltu.

Pomohlo hodně vyrovnání z penalty těsně před pauzou?

Samozřejmě, dodalo nám to síly. Ve druhém poločase jsme podali výborný výkon a dokázali zápas i v deseti otočit. Klobouk dolů před tímto týmem.

Stálo vás utkání více sil než obvykle?

Určitě nás stál hodně sil, když nás bylo o jednoho méně. Ale myslím, že jsme se s tím popasovali výborně. hlavně jsme zápas otočili a zvítězili, takže to až tak bolet nebude. Regenerace bude zase jednodušší a rychlejší.

Zažil jste někdy podobně odehraný zápas v oslabení?

Takhle fantastický obrat si nepamatuju. Ale paradoxně se často stává, že oslabené mužstvo nemá co ztratit a někdy bývá lepší.

Reklama

Související témata: