Hlavní obsah

Kouč jihočeského nováčka se chystá na plzeňského trenéra Guľu, u něhož bral lekce

Plzeň

Bude to pikantní souboj učitele a jeho žáka. „Tak to neberu, my se inspirovali navzájem,“ odmítá trenér plzeňské Viktorie Adrián Guľa, že by v sobotním ligovém duelu s Českými Budějovicemi měl stát u postranní čáry zase v roli vyučujícího a kouče Jihočechů Davida Horejše školit. „Bude to naopak těžké utkání,“ připomíná progres, který nováček soutěže i díky někdejšímu stážistovi Horejšovi udělal už na podzim a na jaře ho stvrzuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš oslavuje gól svého týmu.

Článek

Ti dva sešli ještě během Guľova působení v Žilině. „Byl jsem u něho na stáži, kterou v rámci trenérské školy dojednal nás bývalý brankář Míra Seman," potvrzuje David Horejš, že okukoval, jak o dva roky starší slovenský trenér pracuje, s čím přichází a co na svých svěřencích požaduje.

„Rád na něho vzpomínám. A když jsem ještě nepůsobil v české lize, pozorně jsem ho sledoval a těšilo mě, jak si vede. Během stáže jsme se inspirovali navzájem, takže i proto jsem mu přál, aby byl úspěšný," vzpomíná slovenský kouč v plzeňských službách Adrián Guľa a oceňuje fotbalový progres Českých Budějovic.

Apel na plzeňské fanoušky
Doporučujeme fanouškům, kteří se v uplynulých 14 dnech vrátili ze zahraničí (především potom ze severní Itálie či zemí s vysokým počtem onemocnění COVID-19 způsobené koronavirem), aby v případě, že pociťují příznaky jako kašel, horečku či se necítí zdravotně úplně v pořádku, raději na stadion nechodili. „Jde o preventivní opatření a doporučení, kterým chceme maximálně ochránit fanoušky na stadionu a vlastně i celý klub včetně hráčů. Věříme, že toto doporučení fanoušci přijmou a každý se rozhodne dle svého aktuálního stavu, zdraví je vždy prioritní," vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.
Klub zároveň zajistí větší množství hygienických a dezinfekčních prostředků na toaletách a v blízkosti stánků s občerstvením.

„Patří mezi největší překvapení letošní sezony. A není to jen o výsledcích, ale i předváděných výkonech. Jihočeši mají velmi slušnou organizaci hry, velmi dobrý přechod do útoku, silné standardní situace. A v sestavě osobnosti českého fotbalu," naráží na Drobného a Sivoka.

„Proto musíme přistoupit k utkání s nimi s respektem," nabádá plzeňský kouč své svěřence, kteří v jarní lize zatím všechny tři zápasy vyhráli a stáhli manko na vedoucí Slavii na deset bodů.

„Čeká nás výborný soupeř, na jehož hře už je patrný rukopis nového trenéra. Připravovali jsme se ale tak, abychom podali dobrý výkon, který navíc bude stačit na nějaké body," kontruje českobudějovický kouč David Horejš bez sebemenšího respektu k trenérovi, u něhož bral lekce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.