Hlavní obsah

Kouč Slovácka Svědík má nabídku z polské Wroclawi. Nepustím ho, tvrdí hradišťský manažer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co opakovaně dovedl fotbalisty Slovácka na výtečné čtvrté místo v domácí elitní soutěži a čerstvě návdavkem i k triumfu v Českém poháru, se stal hodně žádaným zbožím. Spekulace o tom, že by trenér Martin Svědík převzal pražskou Spartu, už sice definitivně vzaly za své, nyní však po něm úpěnlivě touží polská Wroclaw, která by se s ním na lavičce ráda v příští sezoně vyhnula sestupovým starostem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík během utkání na Spartě.

Článek

„Je to pravda. Nejde ale o novou nabídku, na stole leží už nějakou dobu. Martin je samozřejmě dospělý, avšak já jsem po rozhovoru s ním přesvědčený, že nikam nespěchá. Má u nás ještě roční kontrakt, a on ho dodrží," je přesvědčený Veliče Šumulikoski, sportovní manažer klubu z Uherského Hradiště. „Dobře ví, že má u nás rozdělanou práci. A já ho rozhodně teď nikam nepustím," usmívá se.

A ani Svědík není proti. „Pokud se nestane něco naprosto zásadního, ve Slovácku zůstávám. Mám naplánovanou přípravu, třináctého června začínáme," prohlásil nedávno.

Šumulikoski by naopak uvítal, kdyby Svědík pokračoval ve Slovácku ještě déle než jen příští sezonu. „Rozhodně mu brzy nabídneme novou vylepšenou smlouvu. Za práci, jakou u nás odvádí, si to zaslouží," tvrdí.

Nyní ale hlavně přemýšlí o tom, jak před sezonou, v níž hradišťské fotbalisty čeká kromě tuzemské nejvyšší soutěže i třetí předkolo kvalifikace Evropské ligy, nahradit odcházející borce. „Kontrakt neprodloužil střelec Jurečka a končí i levý bek Divíšek, který má údajně namířeno do Zbrojovky. Hostování z Baníku vypršelo Šašinkovi. Uvidíme, jak to dopadne s případným prodloužením," vypočítal Šumulikoski ztráty.

První posilu už Slovácko získalo, ze sestupující Karviné přichází estonský křídelník Sinjavskij. „Čeká nás hodně náročný podzim. Zvlášť v případě, pokud bychom postoupili do základní skupiny Evropské či Konferenční ligy. Rozhodně bychom nechtěli být v Evropě za idioty. Proto jednáme s několika dalšími zajímavými hráči. Minimálně dva, a ideálně až čtyři, chceme rozhodně přivést. Kritériem při tom jsou nejen fotbalové kvality, ale zvažujeme i to, jak noví kluci zapadnou do kabiny. Skvělá parta je totiž jedním z podstatných důvodů toho, že jsme poslední dobou tak úspěšní," připomněl.

Reklama