Hlavní obsah

Kouč Uhrin v Plzni skončil! Nástupce? Koubek, Hapal nebo Kozel

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalový trenér Dušan Uhrin v Plzni skončil, vedení klubu jej v pondělí odvolalo z funkce! Na lavičce Viktorie vydržel pouhých osm měsíců, nezachránila ho ani vysoká výhra v Českých Budějovicích, vaz mu definitivně zlomilo vyřazení s Ploještí z Evropské ligy. Kdo tým převezme, oznámí Viktoria zřejmě už v úterý, nejvíc se mluví o Miroslavu Koubkovi, Pavlu Hapalovi a Luboši Kozlovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dušan Uhrin po odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy s Ploještí.

Článek

„Rozhodující bylo čtvrteční odvetné utkání třetího předkola Evropské ligy. Zásadní pro nás byl jak samotný fakt ukončení našeho působení v letošním ročníku evropských pohárů, tak také způsob, kterým k němu došlo. Trenér měl důvěru, dostatek času i veškeré podmínky pro přípravu týmu na novou sezónu, ve které byl postup do základní skupiny Evropské ligy jednoznačnou prioritou," uvedl generální manažer Adolf Šádek na webu Viktorie.

Konec na evropské scéně pro Plzeň nemá ekonomické důsledky, jelikož rozpočet je vždy tvořen bez započítání evropských bonusů UEFA, vedení však zásadně vadí, že mužstvo ztrácí možnost herní konfrontace s nejvyspělejšími týmy Evropy. I proto nebralo v potaz vysoké nedělní vítězství 4:0 v Českých Budějovicích. "Při veškeré úctě k soupeři, nebylo v této souvislosti bernou mincí. Viktoria se vzhledem ke kvalitě kádru a veškerým podmínkám pro hráče i trenérský tým musí upínat k těm nejvyšším cílům. Ambice jednoduše naplněny nebyly," dodal Šádek.

Uhrin skončil u týmu s okamžitou platností, pondělní dopolední trénink již vedli jeho asistenti. „Přestože se neloučíme za ideální konstelace, trenérovi jsem při loučení poděkoval. Přicházel do Plzně po neuvěřitelně úspěšné éře Pavla Vrby, této výzvy by se nebyl schopný chopit každý. Právě za tuto odvahu se těší také podpoře našich fanoušků, se kterými o nastalé situaci budeme v nejbližších dnech komunikovat. V tuto chvíli však upřednostňujeme dlouhodobější sportovní koncept tak, aby byla Viktoria opět úspěšná na tuzemské i evropské fotbalové scéně," uvedl k situaci prezident plzeňské Viktorie Tomáš Paclík.

Uhrinova nástupce klub oznámí s vysokou pravděpodobností na úterní tiskové konferenci. Podle informací Sport.cz vzejde nový trenér z trojice Miroslav Koubek, Pavel Hapal, Luboš Kozel. Vzhledem k tomu, že Hapal s Kozlem jsou pod smlouvou (první vede slovenskou Senici, druhý pražskou Duklu), dost možná padne volba na Koubka, který v uplynulé sezóně zažil krátkou epizodu ve Slavii.

Který trenér by měl podle vás nahradit Dušana Uhrina na lavičce Viktorie Plzeň?
Miroslav Koubek
14,2 %
Pavel Hapal
5,4 %
Luboš Kozel
60,6 %
někdo jiný
19,8 %
Celkem hlasovalo 11578 čtenářů.

Reklama

Související témata: