Hlavní obsah

Kováč odvolanou penaltu příliš neřešil. Víc mě štve darovaný gól, tvrdil pardubický kouč po prohře v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uniknout z posledního místa v ligové tabulce se jim nepovedlo, byť v hektickém závěru sahali po bodu. Fotbalisté Pardubic prohrávali v záchranářské bitvě v Brně 0:2, avšak v nastaveném čase snížili, a poté dokonce nařídil sudí Orel v jejich prospěch po střetu domácího Štěrby s Krobotem pokutový kop. Jenže po zásahu videorozhodčího ho odvolal a Východočeši vyšli naprázdno.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Musa Alli z Brna.

Článek

„Nepodali jsme dobrý výkon. Přesto jsme mohli aspoň remizovat. Cítil jsem kontakt, někdo z Brňanů mě nakopl. Sudí v první moment tvrdil, že je to jasná penalta. Vzápětí ovšem výrok změnil. Přitom stál metr od toho souboje," divil se autor první branky Pardubic Ladislav Krobot. Ta mu ovšem po inkriminovaném momentu notně zhořkla.

Kouč východočeského celku Radoslav Kováč byl k rozhodčímu shovívavější. „Já moc věci, které nemohu ovlivnit, neřeším. Je pravda, že v první chvíli po vynesení verdiktu jsme byli v euforii. Pak se ovšem sudí šel na tu situaci podívat. Desítku odvolal, tak asi nebyla," pokrčil rameny.

Mnohem víc mu vadil první inkasovaný gól krátce po změně stran. „Darovali jsme ho Zbrojovce hloupou chybou. Přitom první půli jsme měli pod kontrolou. Jenže jsme netrefovali brněnskou bránu. Málo se tlačíme do soupeřovy šestnáctky, a pak se porazíme sami. I tím, kolik prostoru jsme ponechali při obou trefách Kubovi Řezníčkovi. Přitom velmi dobře víme, jak obávaným kanonýrem je," štvalo Kováče.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč.

Z nezdaru v moravské metropoli byl o to víc rozčarovaný, že se Pardubičtí mohli Zbrojovce v tabulce nejvyšší soutěže přiblížit a zatáhnout ji do bezprostředního boje o udržení. „Z tohoto hlediska se hrálo o pomyslných šest bodů. Utkání jsme bohužel nezvládli. Nezbývá nám než rychle zvednout hlavy. Čekají nás dvě domácí střetnutí s Hradcem Králové a se Slováckem, a v nich musíme uhrát co nejvíc," předsevzal si.

Kováč připomněl podzimní část první ligy, v níž Pardubice bezprostředně po nezdaru s Brnem dokázaly zdolat v prestižním východočeském derby Hradec. „Budu teď na kluky apelovat, abychom to zopakovali," přál si napodobit scénář z loňského října.

Jediným pozitivem pro pardubické fotbalisty tak je, že o víkendu padly i předposlední Zlín s Olomoucí a čtrnácté Teplice se Slováckem. „To nám pochopitelně pomohlo. Oba naši konkurenti v boji o záchranu hráli ale o den dřív, a o to větší motivaci uspět v Brně jsme měli. Bohužel to nevyšlo. A mrzí mě, že duel vůbec nevyšel našemu stoperovi Robinu Hranáčovi. Musíme s ním teď pracovat, aby se dostal zpátky do pohody," plánoval Kováč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.