Hlavní obsah

Kovář v přípravě Rudých ďáblů? Kluby stále jednají, přání Sparty se nemění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stále není jasné, jaká bude budoucnost gólmana Matěje Kováře, kterému s koncem června skončilo ve Spartě hostování z Manchesteru United. Mezi fanoušky vzbudil velký rozruch text na stránkách Rudých ďáblů, který lze pochopit i tak, že český brankář začne letní přípravu v Anglii. Podle informací Sport.cz ale stále probíhají jednání a na postoji Sparty, která chce hostování prodloužit, se nic nemění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Kovář po finále MOL Cupu.

Článek

„Před začátkem předsezonní přípravy, která odstartuje příští týden, byl tým posílen návratem hráčů, kteří dočasně strávili nějaký čas mimo klub," stojí na oficiálních stránkách United. Text dále pokračuje početným seznamem fotbalistů, kterým formálně skončilo hostování. „Dean Henderson byl první brankářskou volbou v Nottinghamu Forest, než si přivodil zranění, které bohužel přerušilo jeho působení. Matěj Kovář vyhrál českou nejvyšší soutěž se Spartou Praha."

Zatímco u některých hráčů je jasně řečeno, jaká bude jejich budoucnost, u Kováře podobná zmínka chybí. Informace v textu lze jistě pochopit i tak, a řada fanoušků tak učinila, že nejde o pouhý formální výčet, ale 23letý mladík, jenž byl v minulé sezoně jasnou jedničkou Sparty, opravdu začne letní přípravu s Rudými ďábly.

Podle informací Sport.cz však kluby stále vedou intenzivní jednání. Na pozici Sparty, která by hostování velmi ráda prodloužila, se nic nemění. „Není to úplně tak o nás, hlavní rozhodování je na Manchesteru United. Kovy zde měl fantastickou sezonu a cílem nás všech je, aby došlo k prodloužení angažmá," potvrdil následně na tiskové konferenci trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie David Pech pálí na branku Sparty v utkání 27. kola Fortuna ligy. Gólmaana Letenských Matěje Kováře nepřekonal.

United si nechávají Kováře na svém seznamu i ze strategického hlediska, jelikož gólmanský post nemají do další sezony zdaleka vyřešený. Smlouva skončila Davidu de Geovi, jenž měl v týdnu odmítnout podpis nového kontraktu na jeden rok a s výrazným snížením platu. Podle United zůstávají jednání otevřená. Trenér Erik ten Hag se podle britských médií nebrání ani konci zmíněného Deana Hendersona. Naopak by rád na Old Trafford viděl Andrého Onanu z Interu Milán. Případný konec prvních dvou zmíněných gólmanů by jistě i s ohledem na pozici Kováře hodně zamíchal kartami.

O tom, že debaty mezi Spartou a United jsou stále žhavé, mluvili například asistent Luboš Loučka na zahájení letní přípravy Letenských či v týdnu sportovní ředitel Tomáš Rosický v podcastu pro Sparťanské Noviny. Kovář se neobjevil na prvním předsezonním tréninku Sparty ve středu 21. června, do hry nezasáhl ani v pátečním přípravném s Jihlavou. Letenští mají mezi třemi tyčemi momentálně k dispozici Vojtěcha Vorla, novou akvizici Jakuba Surovčíka a mladého gólmana z B-týmu Filipa Nalezinka.

Sparta pak v sobotu informovala o vývoji středopolaře Michala Trávníka, který dostal svolení zapojit se do přípravy se Slováckem, kde v minulé sezoně hostoval. „Oba kluby aktuálně řeší jeho pokračování v Uherském Hradišti," uvedl úřadující mistr.

Všechny zprávy přichází v den, kdy se na Letné chystá velká akce. Mělo by dojít minimálně k oznámení nového sponzora a představení dresů pro výroční sezonu 130 let od založení klubu. V plánu je rovněž tisková konference s hlavním trenérem Brianem Priskem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články