Hlavní obsah

Král kanonýrů míří do Ruska. Slavia si mne ruce z devítimístného odstupného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Král kanonýrů loňského ročníku tuzemské nejvyšší soutěže Jan Kuchta má namířeno do ruského celku Lokomotiv Moskva. V sobotu pětadvacetiletý útočník dostal od Slavie Praha povolení k přestupu, a protože klub z ruské metropole přistoupil na uhrazení poplatku přesahujícího sto milionů korun, v Edenu nekladli hráči se smlouvou do června 2024 překážky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta míří ze Slavie do Ruska.

Článek

„Pro Jana Kuchtu je připravený kontrakt na čtyři roky, poplatek za transfer v hodnotě pěti milionů eur bude rozložen do čtyř splátek," zvěstuje server sport-express.ru.

Kuchta nasázel během podzimu v šestnácti ligových zápasech devět branek, další tři branky přidal během pěti zápasů Evropské konferenční ligy. V minulém ročníku pak Slavii pomohl patnácti zásahy k třetímu ligovému triumfu v řadě a stal se králem kanonýrů nejvyšší soutěže. Už tehdy dostal od bossů v Edenu požehnání k odchodu. Jenže se nenašel nikdo, kdo by uhradil požadovanou sumu. Zájemci z Anglie a Belgie nebyli ochotní akceptovat požadavky červenobílých.

Když však Kuchta potvrdil produktivitu i během letošního podzimu, šestý tým ruské nejvyšší soutěže se odhodlal člena kádru české reprezentace angažovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta slaví gól v dresu Slavie.

Slavia údajně požadovala minimálně sto milionů korun, tudíž pět milionů eur šéfy v Edenu snadno přesvědčilo. Ve hře jsou pak ještě další bonusy v případě, že Lokomotiv zopakuje napřesrok kupříkladu letošní účinkování v Evropské lize.

V Edenu podle dostupných zdrojů nijak neskrývají radost nejen z vidiny tučného odstupného. Kuchta během podzimu sice výrazně přispíval k bodovému zisku, současně se však stal i rušivým elementem, protože špatně nesl soupeření o pozici v základní sestavě.

Po domácí remíze s Legií Varšava v Evropské lize pak došlo na hádku s trenérem Jindřichem Trpišovským. „Řekl jednu větu. Pak následoval z mojí strany velice důrazný monolog. Jednou za čas potřebuje vysvětlit určité věci," komentoval tehdy trenér Slavie napjatou situaci. A protože Kuchta údajně nebyl zcela sourodým článkem týmu, vedení jej rádo oželí.

Už brzy útočník týmu vedeného německým trenérem Markusem Gisdolem za sebou má pestrou kariéru. Po mládežnických letech v Pardubicích se dostal do Slavie, odkud postupně putoval do Bohemians, Viktorie Žižkov, Slovácka, Teplic a Liberce, aby se v srpnu 2020 vrátil do Slavie a klubu pomohl k titulu i triumfu v poháru.

Reklama

Související témata: