Hlavní obsah

Kúdelův incident? Slavia ho v dokumentu raději vypustila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do Skotska na vyhrocenou odvetu osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers? Ano, ale ne úplný. O nejtřaskavějším tématu, tedy o incidentu mezi stoperem Ondřejem Kúdelou s domácím záložníkem Glenem Kamarou, není ve třetím pokračování exkluzivního dokumentu Slavie s názvem TOTALN! HATTRICK zmínka. Záměrně.

Trailer k další epizodě série Totální hattrick.Video: SK Slavia Praha

 
Článek

O konfliktu mezi Ondřejem Kúdelou a Glenem Kamarou už padlo hodně, případ se dál řeší i právně, český obránce čelí nařčení z rasismu. Ačkoliv od zápasu mezi Rangers a Slavií uplynulo už skoro deset měsíců, vzpomínky na něj stále rezonují.

Klub z Edenu nechtěl ve zmíněném dokumentu vířit další emoce, vypustil například slova Kúdely. Chtěl se vyhnout různým dezinterpretacím, které by mohly především na Ostrovech vzniknout, a tak citlivou událost vynechal.

„Vzhledem k probíhajícímu šetření orgánů činných v trestním řízení ve Skotsku, České republice a řízení před mezinárodní sportovní arbitráží CAS musel být díl poprvé v historii seriálu kontrolován právníky a upraven. Je to škoda, jednou určitě půjde v původním znění,“ vysvětlil fanouškům na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, proč tahle pasáž v sérii, která mapuje úspěšnou minulou sezonu, chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Jakub Hromada, Přemysl Kovář a Ondřej Kúdela (vpravo) vystupují z letadla po příletu do Prahy ze skotského Glasgowa.

Slávisté se ve vzpomínkách vracejí k dalším okolnostem drsného utkání. Připomínají bezohlednou hru soupeře či šílené zranění brankáře Ondřeje Koláře, jemuž rozpáral hlavu Kemar Roofe. „Doktoři mi řekli, že se stačilo trošku pootočit a mohl jsem být na místě mrtvý. Vždycky když ten zákrok vidím, tak je mi ouvej. Dá se říct, že jsem přežil vlastní smrt,“ říká Kolář.

„Myslím, že tenhle zápas byl prostě nejhorší kvůli všem těm věcem okolo. Ti frajeři asi hráli ragby. Nevím... Fotbal to ale od nich rozhodně nebyl,“ vypráví křídelník Peter Olayinka.

Reklama