Hlavní obsah

Králik prolomil gólové čekání parádní trefou. I já musím mít někdy štěstí, culil se slovenský bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí remízu ze hřiště soupeře v řadě zařídil v Karviné výstavní střelou zpoza šestnáctky po odvráceném rohu v 80. minutě slovenský stoper Martin Králik. Krajan Peter Bajza v brance Karviné se po míči, který zapadl přesně k tyči, natahoval marně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Rafiu Durosinmi z Karviné a Martin Králik z Českých Budějovic.

Článek

Dynamo stejně jako před dvěma týdny z Hradce Králové veze domů bod za remízu 2:2. „Takhle vystřelit jsem ho ještě neviděl," smál se trenér Českých Budějovic David Horejš.

Kapitán Dynama se ze vstřeleného gólu radoval v třiapadesátém ligovém utkání. „Gól jsem dal naposledy před dvěma a půl roky ještě za Žilinu. Spoluhráči i trenéři už si ze mě utahovali, že bych se konečně mohl trefit. A já furt nic. I proto jsem zůstal při tom rohu vzadu. I já musím mít někdy štěstí," culil se Králik, který v černobílém dresu Dynama působí druhou sezonu.

Prvním ligovým gólem jste zařídil remízu 2:2. Jste se ziskem bodu spokojení?

Šancí na góly měla mužstva docela dost. Těší mě, že jsme dokázali dvakrát zareagovat na gól soupeře a měli tak šanci se rvát o to, aby to skončilo pro nás ještě úspěšněji. Škoda, že jsme po prvním vyrovnání hned inkasovali.

Zaspali jste? Nebo čím to bylo, že Karviné stačilo ke druhému vedení jediný útok?

Těžko říct. Byla tam nějaká ztráta při naší pravé čáře, rychlý protiútok a špatně pokrytí hráči v šestnáctce. Ale možná ano, mohla tam být ztráta koncentrace po tom vyrovnávacím gólu.

Gól vám hlavou vstřelil nejmenší hráč na hřišti Filip Zorvan. Neštve vás to?

Když se to tak řekne, tak to zní dost komicky. Ale stává se to. Byla tam naše chyba a velmi dobrý centr soupeře.

V této sezoně jste na hřišti soupeře ještě nevyhráli. Karviná zase ještě nedokázala vyhrát doma. Bylo jasné, že vzájemné utkání skončí remízou?

Asi ano (smích). Statisticky to tak vychází.

I přesto, že jste venku v této sezoně ještě nevyhráli, držíte se v první šestce, která bude po konci základní části hrát o mistrovský titul. Bavíte se o tom?

Už před sezonou byla cílem první osmička. Teď jsme šestí, a přestože je tabulka extrémně vyrovnaná (šesté Dynamo má na jedenáctý Zlín náskok tří bodů - pozn. aut.) chceme to místo udržet. Uděláme pro to všechno.

K tomu ale možná budete potřebovat vyhrát i venku, nemyslíte?

Víme to. Potřebujeme vozit tři body a nejen jeden. Není to tak, že bychom se nějak moc trápili. I venku dáváme dost gólů. V Karviné i minule v Hradci Králové jsme dali dva góly. Jestli je tam slabší koncentrace do defenzivy, že ale také dva dostaneme, to nevím. Možná nás svazuje právě to vědomí, že jsme venku ještě nevyhráli. Teď jedeme na hřiště Pardubic, kde se to pokusíme konečně zlomit.

Reklama