Hlavní obsah

Krejčí trénuje, u Čelůstky obezřetnost. Jak se vyvíjí zdraví sparťanských opor?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ladislav Krejčí mladší, Ondřej Čelůstka, Jakub Pešek. Tři pro Spartu důležití hráči, kteří však do fotbalového podzimu téměř nezasáhli. Trenér Brian Priske na čtvrteční tiskové konferenci prozradil, jak na tom opory jsou. „Se všemi to jde podle plánu,“ shrnul na úvod.

Brian Priske o zdravotním stavu Krejčího, Čelůstky a Peška. Jak to s nimi vypadá? Video: Sport.cz

 
Článek

Brian Priske o zdravotním stavu Krejčího, Čelůstky a Peška. Jak to s nimi vypadá?

Zřejmě největší debaty se vedou kolem Ladislava Krejčího mladšího, aktuálně kapitána Letenských. Třiadvacetiletého středopolaře trápí od konce minulé sezony problémy se zády, na začátku října naskočil s velkým očekáváním do dvou duelů, následně ale přesídlil znovu na marodku.

„Je na tom dobře, kombinujeme přípravu na hřišti a v posilovně. Mám radost, že s mužstvem absolvoval v posledních dvou dnech společné tréninky. Jsem rád, že má k celé věci pozitivní přístup," nastínil Priske aktuální stav.

Dalším dlouhodobým marodem je zkušený stoper Ondřej Čelůstka. Poslední soutěžní zápas odehrál v únoru, v létě absolvoval operaci achilovky. Trenéři už tehdy měli jasno, že do Vánoc s ním počítat nemohou.

„Je na dobré cestě, aby se mohl účastnit opravdového fotbalového tréninku. Připravuje se na trenažeru AlterG, je hodně v posilovně. Začíná pomalu běhat venku pod dohledem kondičního týmu. Doufáme, že se do tréninku pomalu zapojí na soustředění v Marbelle. Jsme ale obezřetní a trpěliví, abychom jeho stav nezhoršili. Budeme k němu přistupovat preventivně," podotkl Priske.

Po operaci, tentokrát zkříženého vazu v koleni, je rovněž křídelník Jakub Pešek. „Vidíme progres, za určitých podmínek začíná běhat," sdělil sparťanský kouč.

Letenští se aktuálně připravují v Praze, v neděli odlétají na více než týden do španělské Marbelly, kde odehrají přátelská utkání se Stuttgartem a Salcburkem. Před startem jarní části Fortuna ligy pak čeká aktuálně třetí tým tabulky ještě domácí generálka s Norimberkem.

Reklama