Hlavní obsah

Kuchta nastavil Spartě zrcadlo. Laciné góly rozhodly, vadí Vrbovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První plánovaný zápas jim odpadl, dvojboj s ruskými soupeři zvládli napůl. Zatímco Rostov fotbalisté pražské Sparty o víkendu porazili 2:0, Lokomotivu Moskva na závěr soustředění ve španělské Marbelle podlehli 2:3. „Kvalita dopředu byla dobrá. Co se týká defenzivy, není možné, abychom při standardní situaci v závěru tak jednoduše dostali gól,“ poukazuje na jeden ze záporů herní prověrky trenér Pavel Vrba.

Foto: Sparta.cz

Trenér Pavel Vrba během utkání Sparty s Rostovem.

Článek
Fotogalerie

Já přijdu, až nastaví zrcadlo, praví populární hláška z legendární komedie Vesničko má středisková.

Sparťanům ho nastavil hráč, který pro ně byl donedávna rivalem v sešívaném dresu. Letenští zatím v přípravě neinkasovali, exslávista Jan Kuchta jim ovšem dal hned dva góly za poločas. Pražané sice po přestávce vyrovnali, nakonec však Lokomotivu podlehli 2:3. V obraně byli děraví až příliš.

„Tentokrát jsme paradoxně byli lepší vpředu než vzadu. V minulých zápasech jsme se těžko prosazovali. Hlavně s Rostovem jsme neměli tolik příležitostí jako tentokrát. Je ale pravda, že nás soupeř trestal za ztráty, které jsme měli. Pokud s takovým soupeřem prohráváte 0:2, je to trochu složitější," hodnotí v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Pavel Vrba.

„Je škoda, že když jsme vyrovnali na 2:2, necháme si pak dát pět minut před koncem vítězný gól. Pozitivem je naše ofenziva, která byla slušná. Samozřejmě je také škoda, že jsme neproměnili penaltu. Šance, které jsme měli, byly gólové. Kromě toho, že jsme dali dva góly, tam byly tři situace, kdy jsme mohli dát branku. Je to ale přípravné utkání," dodává kouč.

Se soustředěním v Marbelle je celkově spokojený.

Foto: fclm.ru

Jan Kuchta byl proti Spartě hrdinou Lokomotivu!

„Určitě splnilo očekávání. Měli jsme ideální podmínky na trénování. Bylo dobré počasí i hřiště byla skvělá. Podle mého názoru jsme měli dva těžké soupeře. Rostov i Lokomotiv jsou soupeři, kteří hrávají evropské poháry. Jsem rád, že jsme soustředění absolvovali, zvlášť v podmínkách, které tady jsou," bilancuje Vrba.

Tři inkasované góly v druhém duelu mu naznačily, na čem je třeba před startem ligy ještě zapracovat...

„S Rostovem jsme hráli, dá se říct, bezchybně v defenzivě. O to méně jsme se prosazovali v ofenzivě, ale vyhráli jsme. S Lokomotivem to byl hodně otevřený fotbal, nahoru a dolu. Obě mužstva měla další šance. My jsme možná dostali dva laciné góly, které výsledek rozhodly, ale na druhou stranu jsme v ofenzivě ukázali několik zajímavých akcí. Je škoda, že výsledek není lepší," přemítá Vrba.

Sparta v prvním jarním ligovém kole zamíří do Českých Budějovic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články