Hlavní obsah

Kuchta rozhodl, ale vykartoval se: Těžko to koušu. Otec Haraslín s otazníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl nakonec za hrdinu, který zařídil domácí výhru 2:1 nad Bohemians a Spartu opět o něco víc přiblížil titulu. Jenže v úterý na Slovácku, kde se mohou Letenští definitivně stát mistrem, útočník Jan Kuchta nenastoupí. Proti Klokanům dostal totiž čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Za řeči, spíše zbytečnou. Hrozí tak definitivní rozpad ofenzivního trojzubce.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Útočník Sparty Jan Kuchta se raduje z gólu do sítě Bohemians.

Článek
Fotogalerie

„Vyčítám si ji i nevyčítám," říká Kuchta. Pár minut před koncem první půle, za stavu 0:0, zasáhl domácí Adam Karabec ve skluzu Josefa Jindřiška a od hlavního sudího Ladislav Szikszaye viděl žlutou. Kuchta přiběhl protestovat a dopadl stejně.

„Radši moment komentovat nebudu, ale mám na tyhle věci svůj názor a těžko to koušu. Nejen já, ale i někteří ostatní kluci, když se mi něco nelíbí, dávám to pocítit. Samozřejmě budu mančaftu chybět, ale prostě na Slovácko pojedu, budu na každé přípravě, abych byl s mužstvem, aby kluci cítili mou podporu. Máme dost silný kádr, abychom mě i kohokoliv jiného dokázali zastoupit," vyjádřil se před novináři autor rozhodující trefy z 85. minuty. „Ano, pan Kuchta dostal žlutou kartu za projevy nespokojenosti a protestování," komentoval pro O2 TV Szikszay.

Ano, čtvrtá žlutá karta znamená stopku na následující klání, ve stejné situaci je i středopolař Kaan Kairinen. Trenér Sparty Brian Priske se na jednu stranu Kuchty zastal, zároveň ho i pokáral.

„Situace je těžká i pro mě na posouzení. Obdržel kartu hodně rychle. Když dobíhal k rozhodčímu, už ji viděl. Můj názor je, že pokud sudí určí hranici žluté karty za diskuze tímto způsobem, tak pak by jich musel udělit hodně. Situací, kdy byl obklopený hráči, bylo hodně," pravil nejdříve Priske.

„Je fakt, že Honza musí svou energii zvládnout, ale po prvním poločase jsem cítil, že byl naštvaný, stejně jako další hráči. Týmu to něco do druhé půle dodalo. Musíme pamatovat, že už má za sebou ze začátku sezony i červenou, agresivity od něj nesmí mít příliš, jeho energii mu však brát nebudu. Viděli jste, jak pomáhal dozadu, jak se ve sprintu vracel. Musím jeho výkon vyzdvihnout," dodal jedním dechem.

Pro Spartu je to jistě komplikace. K zisku titulu jí stačí z posledních dvou duelů získat jediný bod, ráda by rozhodla už v úterý v Uherském Hradišti. O práci v ofenzivě se ale bude muset starat někdo jiný. Navíc nejde jen o Kuchtu. Z útočného tria, které táhlo Spartu většinu jara, je kvůli zranění do konce sezony pryč Tomáš Čvančara a proti Bohemians nenastoupil ani Lukáš Haraslín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Haraslín se raduje z gólu v derby proti Slavii.

„Je v pořádku, nicméně každým dnem očekávají druhý přírůstek do rodiny, takže ještě uvidíme, jak to s ním směrem k úterý bude vypadat," vysvětlil Priske důvod absence slovenského křídelníka. Řada tak bude na jiných. Čvančaru zastupuje Adam Karabec, jenž se postupem času dostává do stále lepší formy. Haraslína naposledy nahradil Martin Minčev, v záloze jsou z A-týmu ještě Awer Mabil nebo Kryštof Daněk, větší minutáže se možná dočká i talent z béčka Tomáš Schánělec.

Reklama