Hlavní obsah

Kuchtova budoucnost ve Spartě: Straka má jasno, za jakých podmínek může útočník v zimě odejít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane útočník Jan Kuchta ve Spartě? Velké téma náležitě rezonovalo českým fotbalem. O kanonýra byl zájem z dánského Midtjyllandu, řeč byla i o ostrovech. Český reprezentant se ale následně vrátil do sestavy Letenských, byť na netradičním postu. Jak vážné to tedy s odchodem do ciziny je? „Je správný krok, že Honza zůstal. Když bude mít šanci odejít v zimě, tak proč ne. Ale musí mít Sparta náhradu,“ míní trenér František Straka v pořadu Přímák.

Odchod Kuchty do zahraničí přijde v zimě - Téma z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Byly toho plné noviny i internet. V médiích kolovala řada zaručených informací, co stojí za tím, že Jan Kuchta vypadl ze sestavy Sparty. „Hodně se o tom napsalo. Odrazil bych se od toho, že je dobré, že je o hráče zájem. Má motivaci na sobě pracovat,“ začal své hodnocení situace Straka.

To, že Kuchta na Letné zůstal a trenér Brian Priske mu našel místo v sestavě, byť na úplném hrotu teď kope Olatunji, považuje za obrovské plus. „Je to správný krok. Tým ho zná, ví, co v něm má, a ví, jak Kuchta funguje. Sezona se teprve rozbíhá a bude hodně náročná,“ tuší expert ve studiu Sport.cz.

PŘÍMÁK s bývalým ligovým fotbalistou a trenérem Františkem Strakou. Video: Sport.cz

Každý z letenské sestavy si prý bude muset zvyknout na to, že při náročném programu bude docházet k rotaci v sestavě a někdy prostě i na oporu může zůstat jen místo na lavičce náhradníků. „Program bude nahuštěný. Třeba po prvním utkání v Evropské lize se za pár dní hraje derby S. Bude důležité tohle zvládnout,“ tvrdí Jan Malý, šéf fotbalové sekce Sport.cz.

A co kdyby zájem z ciziny o Kuchtu přetrval do zimní pauzy? Straka na prvním místě zdůraznil, o jak velkou kvalitu by Sparta přišla. „Je to hráč, co dokáže soupeře po sportovní i verbální stránce totálně naštvat. Je to zdravý provokatér, tím byl i Tomáš Čvančara. Zdravá arogance je super, jen nesmí přejít v něco jiného,“ zdůraznil.

Na cizinu podle známého kouče Kuchta kvalitativně určitě má. „Když tedy přijde v zimě nabídka a Honza bude chtít odejít, tak ok. Ale jen za předpokladu, že bude Sparta mít náhradu,“ má jasno Straka. „Pro Honzu by to byl další impulz, aby se prosadil venku. Záleží také na strategii pana Priskeho, jaké má záměry. Když ale bude cítit, že má za Kuchtu náhradu, tak proč ho nepustit,“ dodává.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.