Hlavní obsah

Květ naplno udeřil, v Plzni dal gólové zápisné! Chci se porvat o korunu střelců, řekl záložník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě kola se zahříval, ve třetím udeřil. A hned dvakrát. Posila fotbalové Plzně Roman Květ rozhodl dvěma góly nedělní duel s Českými Budějovicemi (2:1) a dotáhl se na 11gólovou dvojici Mick Van Buren - Jakub Řezníček. Společně s nimi nyní vede tabulku střelců. „Chci se o korunu střelců určitě porvat. Ale popravdě, nedokázal jsem si představit, že budu dávat tolik gólů. Nedával jsem jich hodně ani v mládeži. Tohle je první sezona, kdy je číslo dvouciferné," rozplýval se Květ.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Květ z Plzně, autor dvou plzeňských branek.

Článek
Fotogalerie

Proti Dynamu zakončil v prvním poločase rychlý brejk, po přestávce s přehledem vyřešil situaci, kdy se objevil sám před brankářem Martinem Janáčkem. V obou případech dostal luxusní přihrávky od Pavla Buchy, respektive od Jana Kopice.

„Při prvním gólu stačilo nastavit nohu a koncentrovat se, abych trefil prázdnou bránu. Děkuju klukům, že mi góly takhle fantasticky připravili. Doufám, že jim to příště oplatím," podotkl Květ. Na podzim řádil v dresu Bohemians Praha, za které dal v lize devět branek. Od prosincového přestupu do Plzně střelecky mlčel. Neprosadil se v přípravě ani v úvodních dvou jarních duelech s Hradcem Králové a v Brně.

„Jsem rád, že mi to do třetice vyšlo. Čekání bylo dlouhé. Góly pro mě znamenají hrozně moc. Je důležité chytit se v novém týmu střelecky, aby vám to šlapalo v dalších zápasech. Věřím, že moje trefy budou přibývat," přeje si Květ. „Roman potvrdil, proč jsme ho v zimě přivedli. Ukázal, že je gólový. Má ale nejen výbornou střelu, je také silný v kombinaci. Utkání se mu povedlo, díky němu máme tři body," chválil 25letého záložníka trenér Viktorie Michal Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Viktorie Plzeň děkují divákům za podporu.

Květ jaro začal na lavičce, poslední dva zápasy byl už v základní sestavě. Na pozici pod hrotovým útočníkem. Sedí mu? „Hrál jsem tam i v Bohemce, na tomto postu jsem se našel, je pro mě nejideálnější. Ale nevadilo by mi, kdyby mě chtěl trenér využít jinam. Jeho důvěry si vážím. Když jsem do Viktorky přicházel, ani jsem nesnil, že bych byl tak brzo v základu. Věřím, že trenérům budu dávat dál důvod, aby mě v sestavě nechali," dodal Květ.

Reklama