Hlavní obsah

Kvůli kalamitě se v pátek v Jablonci nehraje! Je to dobře pro hráče i diváky, říká ředitel klubu Flodrman

Jablonec

Kalamitní sněhová situace v celém podještědském regionu zasáhla i ligový fotbal v Jablonci! Páteční zápas 16. kola nejvyšší soutěže mezi domácím celkem a Hradcem Králové byl vzhledem k neregulérním podmínkám odložen. A to až na jaro 2017, přičemž o přesném termínu bude teprve rozhodnuto. „To se stává,“ konstatoval výkonný ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman pro Sport.cz.

Foto: FK Jablonec

Tolik centimetrů sněhu v Jablonci naměřili.

Článek
Fotogalerie

Jak vnímáte zásadní změnu ohledně odložení nadcházejícího zápasu?

O doporučení, aby bylo utkání odloženo, rozhodl fotbalový svaz ve spolupráci s Policií České republiky. Všichni, co se v Jablonci nejen kolem fotbalu pohybujeme, vidíme, co se děje. Není to jen otázka trávníku, hrací plochy, ale i toho, v jakém stavu jsou i příjezdové a přístupové komunikace, parkoviště a okolí stadiónu. Krátce řečeno - není o čem diskutovat. Byl tady i silný vítr, létaly reklamní panely.

Je to velká komplikace?

To se stává. Prostě přišla kalamita a pro hráče obou stran je vzhledem k riziku zranění na nejspíš neregulérním terénu asi lepší, že se hrát nebude. Rovněž tak pro diváky, kteří by kvůli zmíněným povětrnostním vlivům neměli zajištěné potřebné podmínky ani na tribunách a v areálu stadiónu.

Dotkne se náhlý přesun předem stanoveného termínu činnosti jabloneckého mužstva?

Řešíme spoustu věcí ohledně odložení zápasu. Je potřeba zajistit hodně záležitostí a postupně jistě vytvoříme i náhradní program pro hráčský kádr, který se na utkání v tomto týdnu připravoval.

Reklama

Související témata: