Hlavní obsah

Kvůli mlze se v Teplicích téměř poločas hrálo bez videorozhodčího, kouč Kozel se zlobil

Netradiční situaci musel v utkání 16. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Libercem (2:1) řešit rozhodčí Petr Hocek. Zápas na Stínadlech poznamenala hustá mlha, kvůli níž byl duel na tři minuty přerušen. Větší část druhého poločasu se hlavní sudí navíc musel obejít bez pomoci videorozhodčího (VAR). Navzdory těžkým podmínkám se zápas dohrál, což kromě libereckého kouče Luboše Kozla ocenili všichni aktéři.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Červ z Liberce a Abdallah Gning z Teplic.

Článek

Mlha byla na teplickém stadionu už před utkáním, v průběhu první půle se ale podmínky výrazně zhoršily a zhruba od 20. minuty byla mlha už velmi hustá. "Na konci druhé půle jsem řekl čtvrtému rozhodčímu, aby vyřídil vedoucím týmů, že se sejdeme o poločase v kabině rozhodčích. Oba vedoucí byli pro to, aby se dohrálo, což bylo stěžejní. I hráči samotní chtěli hrát," řekl rozhodčí Hocek novinářům.

"Mlha byla na hřišti trochu znát, ale nebylo to nic, že by se hrát nedalo. Těžko by později ustoupila, všichni chtěli dohrát," uvedl střelec jediné liberecké branky Jan Mikula, se kterým souhlasil i teplický autor vítězného gólu Jakub Urbanec. "Z pohledu ze hřiště to bylo regulérní. Bavili jsme se i s protihráči, proč sudí ve druhé půli zápas přerušil, protože nám to přišlo pořád stejné. Oba týmy chtěly hrát, nikdo to nechtěl odložit," doplnil domácí záložník.

Tříminutové přerušení přišlo po hodině hry na popud asistenta rozhodčího Lukáše Slavíčka. "V 63. minutě mi asistent oznámil, že nevidí na druhou stranu hřiště, takže z toho důvodu jsme museli zápas přerušit. Hráči i vedoucí obou mužstev mermomocí chtěli hrát, takže jsme za tři minuty poslal asistenta, aby zkusil viditelnost. Dalo se pokračovat," vysvětlil Hocek, který se od začátku druhého dějství musel obejít bez asistence videorozhodčího Jana Petříka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel.

"Z našeho pohledu nebyla situace až tak špatná, i když VAR nás upozornil, že už je to opravdu na hraně. Po začátku druhé půle nám oznámil, že nevidí vůbec nic, jelikož z výšky a z tribun byla viditelnost horší. Takže jsme vyhlásili, že budeme hrát bez videorozhodčích, což pravidla povolují," uvedl Hocek s tím, že Petřík v 80. minutě kolegy informoval, že už opět vidí, takže se zbytek utkání dohrál pod dohledem VAR.

Druhá půle se i díky nasazení zeleného reflexního míče nakonec dohrála, ačkoliv viditelnost z tribun byla velmi špatná. Diváci viděli jen část hrací plochy, protější tribuna byla celá zahalena v mlze. "Už na začátku druhého poločasu jsem říkal, že podmínky jsou neregulérní. Rozhodčí mi oponoval, že na hřišti vidí, ale já tvrdil, že by měli vidět i diváci na tribunách, když si zaplatili za lístek. Dohrálo se to jen proto, že se to dohrát chtělo," podotkl Kozel.

Jeho protějšek Jiří Jarošík bral situaci s nadhledem. "Takovou mlhu jsem dlouho neviděl. Mělo to jediné plus, že když chtěl Kuba Urbanec vystřídat, tak jsem ho neviděl. A on pak dal gól," vtipkoval teplický kouč, jehož svěřenci se výhrou posunuli na 12. místo neúplné tabulky.

Reklama