Hlavní obsah

Kvůli patnácti opilcům rezignovat nebudu! Ale odvolání se nabízí, řekl kouč Hradce Prokopec

Příbram

Po porážce 0:1 v Příbrami dopadl Hradec Králové na dno tabulky, jeho situace je zlá. Ustojí trenér Luboš Prokopec čtvrtou prohru v řadě? Dost možná nikoli, po utkání u Litavky připustil, že tento scénář může přijít. „Je to nabíledni, ale skládat zbraně nemíním," uvedl kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký trenér Luboš Prokopec

Článek

Ostatně během zápasu už jej k rezignaci vyzývala hrstka skalních fanoušků Hradce, kteří do Příbrami zamířili. „Kvůli patnácti opilcům, kteří křičí Prokopec ven, utíkat z boje nebudu. Měli by mít elementární slušnost, když už ne vůči mně, tak vůči hráčům," zlobil se Luboš Prokopec, kterého nadzvedly pokřiky hradeckého „kotlíku", jež mířily na něj a na mužstvo.

Je téměř jisté, že vedení klubu se nepříznivou situací týmu bude zabývat. V reprezentační přestávce bude mít dostatek prostoru k uvážlivému verdiktu. „Jak jsem řekl, mám chuť pracovat dál, uvidíme co vedení. Pokud budu mít důvěru dál, připravím mužstvo na další zápas, pokud ne, samozřejmě to budu akceptovat a skončím," podotkl Prokopec.

Zatímco v Hradci je nálada na nule, v Příbrami panuje euforie. Od chvíle, kdy ji převzal kouč Pavel Tobiáš, je stoprocentní - tři zápasy, devět bodů, navíc bez inkasovaného gólu. A Středočeši se vzdalují sestupovému pásmu, kde byli dlouho uvězněni.

Tobiáš: Vyhrát třikrát po sobě se mi možná nikdy nepovedlo

„Vyhrát třikrát po sobě, to se mi mockrát v kariéře nepovedlo. Jestli vůbec kdy," usmál se strůjce příbramského vzestupu. Zápas rozhodla standardní situace z 74. minuty, při níž se k hlavičce prosadil obránce Fernando Neves a překonal brankáře Martina Kuciaka.

„Na každém tréninku jsme tyhle situace nacvičovali, kouč nám přesně ukazoval, jak to máme zahrávat. Myslím, že jsme to provedli velmi dobře a máme díky tomu velmi důležité vítězství," zářil Neves, který se v nejvyšší soutěži trefil po čtyřech letech.

Reklama

Související témata: