Hlavní obsah

Lafata s Hušbauerem se dál trumfují, takže Sparta bude mít před Plzní klid

Praha

Po reprezentační pauze už přijde na řadu bitva jara mezi vedoucí Spartou a druhou Plzní. Pro Letenské je tak velmi důležité, že vyhecované derby v Ďolíčku zvládli a v 18. ligovém kole Bohemku 2:1 porazili. „Jen dobře, že už vedeme o osm bodů. Uvidíme, jak bude v neděli hrát Plzeň,“ pochvaloval si autor prvního gólu Josef Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost sparťanského útočníka Davida Lafaty.

Článek
Fotogalerie

Jako by mezi sebou měli interní soutěž. Jakmile dá gól jeden, musí se trefit i druhý. Díky tomu mají David Lafata a Josef Hušbauer v čele tabulky střelců po deseti gólech, stejně jako teplický Mahmutovič a Pospěch z Dukly.

Derby v Ďolíčku toho bylo dokladem. První gól vstřelil Hušbauer - po přihrávce Lafaty. A když klokani srovnali, vítěznou branku jim stejně jako v podzimním vzájemném duelu vstřelil Lafata.

„Žádnou soutěž mezi sebou nemáme, oba myslíme na týmový úspěch," ujišťoval Josef Hušbauer. „Pohled na tabulku střelců je sice pěkný, ale důležitější je tabulka celková. A je škoda, že je teprve 18. kolo a ne konec sezóny," usmíval se David Lafata.

Kapitán si vyšperkoval jubilejní 300. zápas

Málokterý tým se pomůže v této fázi sezóny pochlubit dvěma desetigólovými střelci. „Máme z toho velkou radost. Naše hra směrem dopředu je založena na pestrém pohybu a rotaci hráčů, aby se jich do zakončení dostávalo co nejvíce. Od Davida se góly čekají nejvíc, ale Pepík se ho drží. A díky tomu máme znovu tři body," kvituje trenér Vítězslav Lavička.

Kapitán týmu Lafata přitom hrál jubilejní 300. zápas v nejvyšší soutěži a chybí mu teď už jen jeden gól, aby vyrovnal ligový rekord Horsta Siegla v počtu branek (133).

„O jubilejním startu jsem se dozvěděl až v týdnu od našeho mluvčího Ondry Kasíka. A pokud jde o Siegla, Horst má góly ještě z federální ligy, takže jeho stíhání je bezpředmětné," usmíval se Lafata.

Reklama

Související témata: