Hlavní obsah

Last minute posily pro Baník! Vrba se znovu sejde s Plavšičem, přichází i Cadu

Aktualizováno

Třetí místo od konce v ligové tabulce jim nedá spát. Ostravští museli v poslední den přestupů zareagovat. Fotbalisty Baníku posílili srbský záložník Srdjan Plavšič ze Slavie a Brazilec Cadu z Plzně. Oba budou v Ostravě na hostování do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Slavie Praha během utkání v Teplicích.

Článek

Poté, co Baník vyjádřil plnou podporu trenérovi Pavlu Vrbovi, přivedl v závěru letního přestupového okna dvě posily do kádru. Kraje sestavy by měli vyztužit šestadvacetiletý Srdjan Plavšič a o rok mladší Cadu, kteří ve svých mateřských klubech momentálně neměli takové vytížení.

S Plavšičem působil Vrba společně ve Spartě, kouč měl zájem, aby prodloužil smlouvu na Letné. Záložník dal ovšem v ostře sledovaném případě přednost rivalské Slavii. Také v Edenu mu ovšem chyběla potřebná produktivita.

Ostře sledovaný přestup. Srdjan Plavšič je slávistouVideo: SK Slavia Praha

„Oba kluci jsou hotoví hráči s prověřenou kvalitou v české lize. Víme, co od nich můžeme čekat. Úplně klíčová pro nás byla ochota hráčů do Baníku jít," líčí na klubovém webu sportovní ředitel Alois Grussmann. „Potěšilo mě, že jednání nebylo o financích. Máme finanční strop a limity, přes které zkrátka nemůžeme jít, a přesto jsme se bez problémů dohodli s hráčem i jeho klubem na podmínkách," dodává Grussmann na adresu Plavšiče.

Oba hráči přišli do Baníku na hostování do konce sezony. „Je pravda, že poprvé za mého působení v Baníku přivádíme hráče na hostování bez opce. Není to směr, kterým chceme pokračovat. Ocitli jsme se ale v nepříjemné situaci, která si žádala rychlé a výjimečné řešení. Vzhledem k situaci na trhu jsme se rozhodli pro tento způsob transferu, protože věříme, že přinese efekt a zvýšení kvality do týmu. Jsme na čtrnáctém místě a potřebovali jsme okamžité posílení kádru, hotového fotbalistu na křídlo, u kterého odpadá problém s adaptací," vysvětluje Grussmann.

O Cadua stál Baník už v letní pauze, hráč dal ale přednost Plzni, která ho zatím nasazovala minimálně. Stejně tak Slavia Plavšiče.

Oba by s Baníkem měli poprvé trénovat v pátek a v neděli by už mohli nastoupit proti Pardubicím. Cadu byl v posledních dvou sezonách jedním z klíčových hráčů právě Pardubic. V české lize dal zatím patnáct gólů. Plavšič vstřelil jedenáct branek a na dalších 23 přihrál.

Reklama

Související témata: