Hlavní obsah

Plavšič míří do Baníku Ostrava. Má svolení odejít, řekl Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rýsuje se velmi zajímavý přesun. Nepříliš úspěšná mise záložníka Srdjana Plavšiče ve Slavii se minimálně na čas přeruší. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský před utkáním Konferenční ligy v Turecku proti Sivassporu potvrdil, že šestadvacetiletý Srb má svolení odejít. Variant se před ním rozložilo víc, nejpravděpodobněji se jeví hostování v Baníku Ostrava, který potřebuje reagovat na slabý vstup do sezony. Jako první přinesl informaci deník Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič posílí ostravský Baník

Článek

Plavšič zůstal v Edenu mimo zájem trenérského štábu. V přípravě na sezonu ho limitovalo zranění, ale i pak musel čekat na příležitost. I když byl zdravý, nevešel se ani do nominace na zápas. Jen trénoval.

Až v prvním zápase play off Konferenční ligy v Polsku proti Rakówu Čenstochová se překvapivě dostal do hry, když ještě v první půli vystřídal zraněného Oscara. Ale zaváhal u druhé inkasované branky, jeho první start v sezoně proběhl rozpačitě, byť si připsal i asistenci. A jak se ukazuje, pro Plavšiče bylo tohle vystoupení zároveň rozlučkou.

Od té doby už nehrál a o tom, do jak nicotné role v kádru se dostal, svědčilo, že nebyl zapsán na soupisku pro základní skupinu Konferenční ligy. „Je to v jednání. Řešili jsme to v úterý před odletem. Shodli jsme se, že tohle řešení pro něj bude nejlepší. Ve hře bylo víc klubů, záleží na něm, jak se rozhodne, od nás má svolení odejít," prohlásil Trpišovský na tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič slavuje gól s Madsenem.

Důvody jsou evidentní. „Máme přetlak na křídelních pozicích. Hráči na této pozici jsou zdraví a vypadají dobře. V béčku hrál teď dobře, chtěli jsme mu umožnit herní praxi," podotkl Trpišovský.

Pokud by klaplo hostování v Baníku Ostrava, bylo by to pro Plavšiče pikantní i proto, že by se znovu potkal s trenérem Pavlem Vrbou. Drobný driblér pod ním působil už ve Spartě a na konci spolupráce se přesouval do Slavie.

Reklama