Hlavní obsah

Lengyel měl snad magnet na hlavě, ocenil jablonecký trenér Šilhavý obětavost Jihočechů

Jablonec

Marně vyzněla snaha fotbalistů Jablonce proniknout aspoň na jeden den do čela tabulky Synot ligy. Stačilo jim k tomu, aby porazili České Budějovice, jenže na vytouženou výhru nedosáhli. Přitom Severočeši hráli od patnácté minuty v početní výhodě po vyloučení Vošahlíka. Bezbranková remíza byla pro domácí jasným neúspěchem, kdežto hosté se radovali z cenného a pro ně možná až nečekaného bodu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V souboji Ruslan Mingazov (uprostřed) z Jablonce a Roman Lengyel (vpravo) a Michal Klesa (vlevo) z Českých Budějovic.

Článek

„Bohužel naše nemohoucnost v koncovce byla zarážející," posteskl si jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý. „Naopak obětavý výkon celého mužstva Dynama v čele s brankářem Křížkem snese velkou poklonu. Jejich stoper Lengyel měl snad magnet na hlavě, když odvrátil spoustu našich centrů i střel. Soupeř skvěle bránil. To vše zapříčinilo, že jsme ztratili dva body," rekapituloval severočeský kouč dění na trávníku.

A našel řadu nedostatků na hře Baumitu. „Byli jsme málo agresivní, nedůrazní. Výsledek nás mrzí, protože proti oslabenému soupeři jsme měli naplno bodovat. Nedočkali jsme se gólu, který by určitě dodal zápasu jiný ráz. Pro neproměněné šance neexistuje omluva. Řešili jsme špatně brejky, střely z dálky i kombinační akce a nakupilo se to jedno s druhým," lamentovat Šilhavý.

Oproti předchozímu utkání prožil Jablonec úplně odlišnou situaci. „V Příbrami jsme průběh otáčeli a nastříleli čtyři góly. Chtěli jsme na to navázat i proti Dynamu, ovšem nic nám nevycházelo. Nemyslím, že by kluky svazovala nervozita z toho, že mohou jít do čela tabulky," meditoval jablonecký trenér.

Urban: První žlutá byla neskutečně přísná

Velká úleva naopak panovala na budějovické straně. „Vezeme bod od těžkého soupeře," vysvětlil trenér Luboš Urban důvod ke spokojenosti. „Utkání ovlivnilo rychlé vyloučení Vošahlíka, tím ale neřeknu nic nového. K rozhodčím se nemáme vyjadřovat, přesto tvrdím, že první žlutá karta byla neskutečně přísná. A záhy šel náš hráč ven po druhé žluté," pokrčil rameny jihočeský lodivod.

Budějovice se v deseti soustředily výhradně na defenzivu. „S Boleslaví jsme po vyloučení vydolovali tři body, v Jablonci k tomu přidali další. Za to patří klukům chvála, protože zápas odmakali, oddřeli. Stálo při nás i štěstíčko," liboval si Urban. „Při bránění jsme vytěžili maximum, tedy udrželi čisté konto. Druhá půle byla v naší režii, dobře jsme vykrývali střed pole i krajní prostory, četli jsme hru soupeře. A překazili jsme jim šance i díky brankáři Křížkovi," vypíchl trenér úspěšnou taktiku. „Remíza nás stála neskutečné množství sil, ale fotbal je o gólech, a jelikož jsme v početním oslabení žádný nedostali, bod bereme s nadšením," podotkl Urban, který kdysi hrál i za Jablonec a vrátil se tak do pro něj příjemného prostředí. „Už je to dávno, co jsem tady působil a bydlel," prohodil s úsměvem.

Reklama