Hlavní obsah

Letáček si odbyl v Baníku ligovou premiéru s nulou. Pocity mám ale rozporuplné, sdělil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brance při ligovém utkání nestál gólman Jiří Letáček téměř rok. Loni v dubnu dostal čtyři góly na Slavii a rozloučil se tím s dresem Pardubic. Po letním příchodu do Baníku dostal v září šanci ve 2. kole MOL Cupu v Kroměříži, utkání mu ale zrovna nevyšlo (4:3 po penaltách). To premiéru v ligové sestavě Ostravy zvládl o dost lépe. Vychytal nulu, velkou radost z ní ale po remíze 0:0 s Libercem nakonec neměl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Letáček ještě v dresu Pardubic. Archivní foto

Článek

„Pocity mám rozporuplné. Musím to brát ve dvou rovinách. Jednou je nějaký můj výkon, druhou ten týmový. Nedokázali jsme dát gól, přestože jsme měli poměrně dlouho početní výhodu. Ale výkon to nebyl špatný. Musíme pokračovat v tvrdé práci a štěstí se k nám přikloní," říká Letáček.

Baník měl proti Slovanu dostatek šancí utkání zlomit, paradoxně ale mohla zápas ještě víc pokazit střela střídajícího Matěje Valenty, která v 85. minutě mířila pod břevno. Letáček ale dostál svému jménu a míč v letu odklonil nad horní tyč. „Byla to asi jediná nebezpečná střela a jsem rád, že jsem tým dokázal podržet," těší pardubického rodáka.

V zápase jej vystrašily ještě dvě situace. Nejprve nečekané břevno po centru Dominika Preislera a také malá domů obránce Karla Pojezného, kterou 24letý brankář Baníku marně naháněl. Míč naštěstí pro domácí minul bránu. „Před zápasem se mě Karel ptal, zda chci malé domů mimo bránu. Jsem rád, že mě poslechl," usmívá se Letáček.

Baník na jaře posedmé v řadě nevyhrál, je třináctý a šance na úprk ze skupiny o udržení se mu zmenšují. Na poslední Pardubice, odkud Letáček hostuje, mají Ostravané náskok už jen pouhé čtyři body.

„Jsem rád, že se jim na jaře docela daří. Kluky tam znám a zaslouží si to. Trenér Radoslav Kováč tam přinesl trochu jiný vítr, než na co jsme byli v minulosti zvyklí. Trenér Krejčí, pod kterým jsem hrál, je správný chlap, ale kluci poznali něco nového a očividně jim to svědčí," míní Letáček.

Nevelká ztráta Pardubic na třináctou pozici Baníku, která je poslední příčkou zajišťující setrvání v lize i pro nadcházející ligový ročník, Letáčka na druhou stranu úplně netěší. „Bohužel to vypadá, že nás s nimi čeká pro mě nepříjemná bitva o padáka. Ale žádný rozpor v sobě nemám. Teď kopu za Baník a udržet se musíme my!" má jasno Letáček.

Reklama