Hlavní obsah

Liberec našel náhradu za reprezentanta Peška

V sobotu U Nisy oznámili příchod bývalého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho, nyní Liberec hlásí další doplnění kádru. K Severočechům se připojil ofenzivní záložník Karol Mészáros. Podle informací Sport.cz podepsal s šestým celkem uplynulé sezony dvouletou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Karol Mészáros (vpravo) v dresu Českých Budějovic.

Článek

Pod Ještědem si ho vyhlédli jako náhradu za českého reprezentanta Jakuba Peška, který po sezoně přestoupil do pražské Sparty.

„Očekáváme od něj, že nám po odchodu Jhona Mosquery s Jakubem Peškem pomůže hlavně v křídelních prostorech. Využitelný je ale i v jiných pozicích, vše směrem do ofenzivy," uvedl kouč Slovanu Pavel Hoftych.

Naposledy 27letý Mészáros nastupoval za České Budějovice, odkud do Slovanu shodou okolností přišel i Pešek. V uplynulé sezoně odehrál za Jihočechy 25 utkání, připsal si dva góly a tři asistence.

„Karola si pamatuji ještě z prvního angažmá v Trnavě, nastupoval tehdy za Slovan Bratislava jako talentovaný mladík. Dokázal dávat také hodně branek, byl nepříjemný v koncovce. Jde o rychlostní typ, je tahový hráč," doplnil Hoftych.

Rodák z Galanty začínal s fotbalem v Senici. Největší úspěchy slavil ve Slovanu Bratislava, kde v letech 2014 a 2015 vybojoval mistrovský titul. Od roku 2016 působil v Maďarsku, kde mimo jiné hrál za Haladás se současným hráčem Liberce Michaelem Rabušicem.

Mészáros je pátou libereckou posilou. Před ním Slovan doplnil Theodor Gebre Selassie, útočník Ondřej Novotný, nizozemský stoper Justen Kranthove a klub dotahuje příchod Filipa Havelky.

Reklama

Související témata: