Hlavní obsah

Dukla - Liberec 0:1Liberec se vrací do Evropy, na Julisce mu vystřelil jistotu Pavelka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Pavelka 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Většinu druhé půle hráli jen o deseti, přesto dosáhli na Julisce svého. Fotbalisté Liberce vyhráli v utkání 29. kola Gambrinus ligy na Dukle 1:0 a vzhledem k remíze Teplic s Baníkem si Slovan již kolo před koncem zajistil postup do kvalifikace Evropské ligy ze čtvrté příčky. O vítězný gól se střelou zdálky postaral záložník Pavelka. Liberec se tak vrací do soutěže, v níž letos došel až do jarního play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník David Pavelka.

Článek

Dukla neměla ani na lavičce zraněné opory ofenzivy Bergra s Marešem, přesto měla první šanci. Juroška již v 7. minutě ideálně uvolnil Pospěcha, ale nejlepší střelec ilustroval současnou mizérii týmu a trefil jen Hroššovy nohy.

Slovan nasadil do útoku s Budnikem i universála Frýdka, teprve hlavička stopera Rajnocha v 19. minutě ovšem naznačila, že Liberec hraje o pohárovou Evropu. Také Černého střela těsně vedle mu důrazně připomněla, že pro postup je třeba hrát mnohem lépe... Hosté se ujali vedení z nenápadné akce. Pavelka zůstal nehlídán, a tak z velké dálky napřáhl a trefil se přesně k tyči.

Fanouškům Slovanu tak nemuselo vadit, že před koncem prvního poločasu přišli o transparent „Pelto, příště přijde smrt", který jim domácí pořadatelé zabavili...

Situace se pro Liberec zkomplikovala v 56. minutě, kdy Sackey po odehrání míče zbytečně zajel do Gedeona, vyfasoval druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti. Malátná Dukla ovšem přesilovkou pohrdala, až v 69. minutě vybídl hlavičkující Černý ke skvělému zákroku Hrošša. Gólmana pak ještě ohrozil Hlinka střelou zdálky, druhý poločas tak jen podtrhl mizerné jaro Dukly.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 37. Pavelka. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Štetina - Sackey, Kolár, Budnik. ČK: 56. Sackey. Diváci: 1624.
Dukla: F. Rada - Romera, Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek - Ouedraogo (67. Hlinka), Gedeon, Marek Hanousek (77. Marek) - Juroška (67. Hanzel), Pospěch, M. Černý. Trenér Kozel.
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Kováč, Fleišman - Pavelka, M. Jarolím, Sackey, Kolár (46. Delarge) - Budnik (90. Pimpara), Frýdek (82. Novotný). Trenér Vavruška.

Reklama

Související témata: