Hlavní obsah

Liberecký půst utnul Rondič. Dobře jsme to odběhali a branky jsme si zasloužili, těšilo jej

Po čtyřech zápasech bez výhry a třech bez vstřeleného gólů si fotbalisté Liberce zpravili náladu na hřišti poslední Opavy. Na výhře 2:0 se zásadní způsobem podílela dvojice Michal Sadílek, který přihrával na úvodní branku a Imad Rondič, který mu gólovou nabídku při druhém gólu vrátil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Imad Rondič z Liberce se raduje z gólu.

Článek

Obě gólové akce přišly v prvním poločase po centrech zprava a po ztrátách domácích fotbalistů. Jak Rondič ve 23. minutě, tak Sadílek o čtvrt hodiny později zakončovali do prázdné branky.

„Už se Slováckem i se Slavií jsme měli několik situací, ze kterých jsme dnes góly dali. Věděli jsme, že Opava chce hrát fotbal, ale taky to, že mají v zápase hodně ztrát. To se potvrdilo a způsob hry soupeře nám náš záměr trochu ulehčoval," popisoval Hoftych.

Bosenský forvard Rondič prožil na výborně připraveném opavském pažitu nejpovedenější fotbalové odpoledne v Česku. Dva body za gól a nahrávku zaznamenal za dvě sezony v Liberci úplně poprvé. „Dlouho jsme teď nedali gól, takže jsme hodně rádi, že nám to tam zase padlo. Není to jen zásluha nás dvou, ale myslím že jsme to nahoře dobře odběhali a ty branky jsme si zasloužili," těšilo Rondiče.

Liberec drží kontakt s Plzní

Liberec se výhrou udržel v kontaktu s pátou Plzní a zároveň neztratil pětibodový náskok na sedmý Baník. „Vyhráli jsme zaslouženě. Měli jsme šancí i na více než jen na dva góly. Trefili jsme břevno, tyčku. Chceme být na konci soutěže co nejvýše, takže jsme tuhle výhru nutně potřebovali," řekl 22letý fotbalista Liberce.

V dalším kole (v sobotu 24. dubna od 16 hodin) se Liberec představí na hřišti Mladé Boleslavi. Imad Rondič bude ale utkání sledovat znovu pouze z tribuny. „Dostal jsem čtvrtou žlutou kartu. To mě mrzí po tak povedeném utkání," zalitoval Rondič.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z druhého gólu.

„Imad byl zdravě naštvaný, že nemá tolik příležitostí. Řekl jsem mu, že naštvaný být může, ale ukázaná platí. Vzal to za ten nejlepší konec a byl dnes u obou gólů velmi platný," uvedl trenér Slovanu Pavel Hoftych.

„Ale byly tam i situace které jsme mu vytýkal. V dalších třech brejkových situacích, v nichž mohl jít rovnou na bránu, začal zbytečně kličkovat. Věřím ale, že ho dnešní zápas nasměroval tím správným směrem," přemítal Hoftych.

Reklama

Související témata: