Hlavní obsah

Ligová stopka pro Rusy. Dva hráči nedostali nová víza a musí z Česka pryč

V první fotbalové lize nebudou pokračovat ruský obránce Maksim Matvejev z Českých Budějovic ani jeho krajan z pražských Bohemians Jevgenij Nazarov. Oběma nebyla prodloužena pracovní víza. Česká vláda po začátku ruské invaze na Ukrajinu rozhodla o zastavení vydávání víz ruským občanům s výjimkou humanitárních případů.

Foto: bohemians.cz

Ruský fotbalista Jevgenij Nazarov v Bohemians 1905 končí.

Článek

Dvacetiletý Matvejev přišel do Dynama z rezervy Lokomotivu Moskva teprve v zimě. Během krátkého působení na jihu Čech se do A-týmu neprosadil. V nominaci na ligový zápas se objevil jednou, do hry ale nezasáhl. Nyní se vrátí do vlasti.

"Mrzí nás, že o Makse přicházíme, viděli jsme v něm velký potenciál. Ovšem situace se v poslední době změnila natolik, že není možné, aby v našem klubu pokračoval. Žádost o dlouhodobá víza podal včas, ovšem kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině byla jejich vydání pozastavena," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek.

Zimní posila Bohemians Nazarov odehrál za "Klokany" na jaře čtyři ligové minuty. Také čtyřiadvacetiletý bývalý hráč Teplic musel Česko opustit a hledá si nové angažmá.

"Běžná administrativa, která by standardní cestou neznamenala žádný problém, vystavila stopku. Klub se pokoušel najít Nazarovovi hostování v zemích, které by to umožnily. Když lhůta uplynula a hráč musel republiku nuceně opustit, uvolnila ho Bohemka ze smlouvy, aby mohl v další kariéře pokračovat jinde," uvedl vršovický klub v prohlášení na webu.

Reklama