Hlavní obsah

Ligovou záchranu chci dát dcerce do kolébky, slibuje posila Klokanů Lietava

Praha

Klokani ho vítají jako spasitele. Aby ne, když během angažmá v pražské Dukle si urostlý slovenský útočník Ivan Lietava udělal v Praze i na ligové scéně dobré renomé. I třeba jedenácti góly, které v nejvyšší soutěži nastřílel. Teď se oklikou přes Ukrajinu, slovenskou Trnavu a Olomouc do hlavního města vrátil, aby pomohl fotbalistům Bohemians 1905 v tažení za záchranou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava (vlevo) v souboji s libereckým kapitánem Radoslavem Kováčem.

Článek
Fotogalerie

Ta oklika byla docela dlouhá... Nejprve ukrajinská Poltava, kde jste si moc nezahrál, poté Trnava a Olomouc, kde jste také vysedával na lavičkách mezi náhradníky...

Dlouhá a hlavně trnitá.

Čím to bylo?

Ani jedno angažmá nedopadlo podle mých představ, protože jsem toho nikde moc nenahrál. Hlavně z návratu do Trnavy, s níž jsme bojovali o záchranu ve slovenské lize, jsem byl hodně zklamaný. Byla to prostě tři angažmá, která nevyšla tak, jak jsem si představoval.

Neprosadil jste se ani v Olomouci, takže zájem Bohemians musel představovat hotové vykoupení...

Chci si hlavně spravit chuť, kterou do fotbalu pořád mám, chci dávat góly, které se ode mě očekávají. Přišel jsem, abych je střílel, a udělám vše, abych se  prosazoval. I když na druhou stranu si je třeba uvědomit, že záchrana není o jednom hráči.

V přípravě se vám zatím daří. Co zápas, to gól, takže pověst kanonýra naplňujete...

Každá vstřelená branka je příjemná. A pro mě není rozdíl, zda ji dám v lize nebo v přípravě, protože pochopitelně zvedne sebevědomí. A to budeme v tažení za záchranou také potřebovat.

Jak reálně ji vidíte?

Hlavně vidím na všech nových spoluhráčích obrovský entusiasmus, s nímž absolvují přípravu. Docela se nám v ní daří, takže věřím, že to prokážeme i v lize. Vždyť Klokani hrají dobrý fotbal.

Vy byste to měl prokázat hlavně góly...

Udělám vše pro to, aby jich bylo co nejvíc. Byl bych ale spokojen i třeba jen s pěti brankami, pokud nám přinesou vítězství a tři body, než s deseti góly v zápasech, v nichž bychom pak vyšli naprázdno.

O nezkrotném Lietavovi se toho během angažmá v Dukle hodně napovídalo. Už jste se ve třiceti uklidnil a usadil?

Dávno předtím, než jsem se v Bohemce objevil. Napomohlo k tomu i to, že čekáme miminko, což představuje velkou změnu v životě. V Praze jsme si našli nový byt i lékařskou péči, takže jsme navýsost spokojeni, že jsme se do hlavního města vrátili. V květnu se nám narodí dcerka, takže ligovou záchranu bych jí chtěl dát jako dárek do kolébky. Klokanům také, to se ví.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice