Hlavní obsah

Limberský k hitu se Spartou: Taťkovi Vrbovi asi poděkuju, když v Plzni prohraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V zápasech se Spartou si na trávníku užil svoje, letenští fanoušci mu dávali co proto. V neděli bude ikona fotbalové Plzně David Limberský, který po uplynulé sezoně ukončil profesionální kariéru, držet palce překvapivému lídrovi podruhé z tribuny. „Věřím, že kluci sezonu dotáhnou k titulu," přeje se Limberský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Obránce Davida Limberského čeká oficiální rozlučkový zápas. Představil jej na tiskové konferenci v Plzni.

Článek

Takže věříte v úspěch nad Spartou?

V létě jsem si říkal, že by bylo super jakékoli pohárové umístění. Že je Viktorka takhle vysoko, je fantastické, má titul ve vlastních rukách. Ale i kdyby to s ním náhodou nevyšlo, za mě jsou kluci už teď hrdinové.

Vzhledem k finančním problémům Plzně, a naopak neomezeným možnostem Slavie se Spartou zní neskutečně, že tři kola před koncem vede Viktoria ligu.

Je to velká věc. Vždyť v základní části vyrovnala Viktorka rekordní počet bodů, který udělala naše parta před lety. Určitě nejde o náhodu. Říká se, že Plzeň nehraje hezký fotbal, jenže je účelný. A doma každého přehrává. Hodně se projevuje skvělá kabina, největší zásluhu na tom mají Bílčus (trenér Michal Bílek) s Horvim (asistent Pavel Horváth).

Považujete za nevýhodu, že Sparta nehrála v týdnu finále MOL Cupu?

Tohle je pro Plzeň špatně. Chtěli jsme, aby se Sparta trochu vyšťavila, finále poháru je pro ni vrcholem sezony. Aby už nemyslela tolik na nedělní zápas. Bohužel osud zasáhl jinak.

Máte blízko ke kouči Sparty Pavlu Vrbovi. Mluvil jste s ním v poslední době?

Voláme si tak jednou za týden, rozebíráme nejen fotbal, ale i soukromí. Slyšel jsem někde, že pokud by Sparta v Plzni prohrála, že by se vykoupil u fanoušků Viktorky. On se ale nepotřebuje vykupovat, šel do Sparty přes zahraničí. To, co taťka, jak mu říkám, udělal pro Plzeň, se nedá smáznout. Samozřejmě, byli bychom v Plzni šťastní, kdyby v neděli prohrál. Asi bych mu potom poděkoval.(směje se)

Sparta nevyhrála v Plzni 11 let. Existuje společný jmenovatel této série?

Nažhavenost. Dávat Spartě jasně najevo, že Plzeň je doma, že si jde pro vítězství. Někdy jsme měli herně navrch, někdy jsme je přebojovali.

V zápasech na Letné vám fanoušci spílali. Ještě vám pokřiky zní v uších?

Jak už jsem před časem říkal, fanouškům Sparty vlastně děkuju. Jejich pokřik Limberský, ty jsi hovado, zlidověl. Obecně zápasy se Spartou ale nikdy nepřesáhly určitou mez. Ale to, co se nyní děje při zápasech Viktorky na Slavii ze strany domácí lavičky a fanoušků, je naprostá šílenost.

Reklama