Hlavní obsah

Limberský za noční tah vyfasoval tučnou pokutu. Nic se nestalo, je jen zraněný, mlží Plzeň

Praha

Na trávníku zrovna nezáří, ale stejně je největší plzeňskou hvězdou. Tedy aspoň pro média. Průšvihář David Limberský z toho velkou radost nemá. Prasklo totiž, že si po sobotním ligovém utkání s Libercem v noci užíval a bujaře popíjel. Podle informací Sport.cz za to hráč vyfasoval i tučnou pokutu. Západočeský klub však vše popírá a Limberského absenci v sestavě vysvětluje jen a jen svalovým zraněním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský během utkání 19. kola proti Slavii.

Článek

Bývalý reprezentant bojuje s Viktorií o další ligový titul, kdy Plzeň stíhá vedoucí Slavii. Ve středeční dohrávce ale nebyl ani v nominaci k utkání. Podle mluvčího úřadujícího mistra kvůli zranění. „Jediným důvodem byl hráčův zdravotní stav. Ostatní spekulace nebudeme komentovat," řekl k situaci Václav Hanzlík, tiskový mluvčí Viktorie a potvrdil tak vyjádření kouče Romana Pivarníka po utkání s Bohemians.

Mluvčí zároveň odmítl, že by se v klubu řešil případný konec fotbalisty ve Viktorii, třeba na konci sezóny. „Opět to nebudeme nijak komentovat. Říct chci jediné. Lékaři pracují na tom, aby všichni naši hráči, co mají zdravotní problémy, byli co nejdříve připraveni k utkání," naznačil Hanzlík, že jakmile se Limberský dá dohromady, mohl by opět naskočit do zápasů.

Zatím nekončí

Jenže pro Limberského nejsou podobné průšvihy ničím výjimečným a neodpustil si ho podle zdroje Sport.cz ani po duelu s Libercem. Podle něj hráč sice z hotelu neutekl, jak uvádějí některá média, ale dostal propustku. Šlo spíše o to, jak se hráč během opušťáku choval. Podle všeho došlo k hrubému porušení životosprávy a hráč za to schytá trest. Zdroj Sport.cz odmítl, že by byl ve hře konec hráče v klubu. „Zatím nikde nekončí," poznamenal.

Limberský toho má na triku za svou kariéru poměrně dost. Před dvěma lety v Praze na Smíchově v opilosti boural a rok nesměl řídit. V Plzni kvůli tomu přišel o kapitánskou pásku a dostal vysokou pokutu. Mluvilo se o miliónu korun, teď by mohl být flastr v podobné výši. I třeba kvůli tomu, že hra Viktorie má do ideálu daleko a v klubu nevládne úplná pohoda. Přitom Plzeň touží předstihnout Slavii a obhájit mistrovský titul. Momentálně na Pražany ztrácí jeden bod.

Samotný hráč pykal i za prohřešky na trávníku. Krátce poté, co řídil opilý, oslavil vstřelený gól během po trávníku, kdy napodoboval řidiče točícího volantem. Trest schytal i za vtyčený prostředník směrem k fanouškům Sparty, či nafilmování penalty.

Reklama

Související témata:
  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.