Hlavní obsah

Loučení velkých person v Budějovicích: Objetí, aplaus i slzy! Z Itálie dorazil i Kucka

České Budějovice

Ve svém vůbec posledním zápase před českobudějovickými fandy mocně dychtili po výhře, rozlučka brankáře Jaroslava Drobného a obránce Jiřího Kladrubského ale vítězně nedopadla. Po bitvě se Slováckem tryskalo na Střeleckém ostrově z tváří obou person zklamání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný inkasuje gól z penalty v utkání se Slováckem.

Článek

Fotbalisté Dynama prohráli po penaltové trefě Daníčka. „Oba kluci tu zanechali výraznou stopu. Mrzí mě, že jsme jim výsledkově nenabídli lepší rozlučku. Zasloužili by si to," povzdechl si trenér Jihočechů David Horejš po porážce 0:1. Tým z Uherského Hradiště obsadí v letošní sezoně čtvrtou příčku, která znamená návrat do evropských pohárů po osmnácti letech, ale zároveň i zápis do klubové kroniky. Hráči Slovácka dosáhli nejlepšího umístění v samostatné historii české ligy a po závěrečném hvizdu měli velký důvod k oslavám.

„Nečekal jsem to. V půlce sezony jsme si sedli a říkali si, proč ne? Proč bychom to nemohli zvládnout? Jsme dlouho spolu a úspěch je obrovský. Máme z toho ohromnou radost, i kvůli fanouškům. Snad je příští sezonu na poháry pustí na tribuny a společně si je jako region užijeme," prohlásil nadšeně záložník Lukáš Sadílek.

Zraky přítomných diváků však po utkání směřovaly především na domácí ikony Kladrubského s Drobným. „Bylo jasné už od zimy, že tady skončím. Mám trochu jiné názory na fotbal než někteří lidi v klubu, což je ale normální. Ale myslím, že i nastal čas, protože nevím, co bych už klukům předal," líčil 41letý brankářský matador, jenž však ještě aktivní kariéru neuzavřel a v příští sezoně možná zakotví v Řecku nebo jiném mužstvu v Česku.

Bylo jisté, že diváci zhlédnou v neděli odpoledne hodně speciální duel. Při nástupu na trávník vytvořili fotbalisté Slovácka špalír a čekali na domácí hráče, kteří vyběhli z kabiny v různobarevných dresech klubů, v nichž Drobný působil během kariéry.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michal Tomič ze Slovácka a brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný.

Následovala společná fotografie všech aktérů, aby se vzápětí zmocnily emoce Kladrubského, jenž v zápase nasadil kapitánskou pásku. Od kamaráda a bývalého sparťanského záložníka Juraje Kucky obdržel památeční dres Dynama. Od trenéra Jiřího Vlčka ho zase vyfasoval veterán Drobný. „Když jsem viděl Vlčáka, měl jsem slzy na krajíčku," přiznal bývalý reprezentační gólman.

Zápas dochytal, naopak Kladrubský, jenž bohatou dráhu v 35 letech končí, v závěru se slzami v očích střídal. Postupně se objal se všemi spoluhráči i protihráči Kadlecem, Petrželou, Sadílkem, Šimkem a dalšími. Předal kapitánskou pásku Čavošovi a za velkého potlesku definitivně opustil zelený pažit.

Reklama

Související témata: