Hlavní obsah

Malá pomsta za ukradený sen. Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nevšední zimní duel pro 11 011 diváků na Letné. Fotbalisty Sparty čeká předkolo play off Evropské ligy s Galatasarayem, FC Kodaň pak dokonce osmifinále Ligy mistrů s obhájcem trofeje Manchesterem City. Proto si dobře známé kluby domluvily přípravný zápas. Sparta v utkání, které bylo reprízou srpnového 3. předkola Ligy mistrů, zvítězila 2:0.

Sparta v repríze pohárového dramatu porazila Kodaň. Sestřih přípravného zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek

Sice přátelák, přesto možnost k odplatě. Právě Kodaň vzala Spartě naději na postup do Ligy mistrů. V dramatické odvetě na Letné v půlce srpna rozhodla o svém postupu až v penaltovém rozstřelu.

Pražané tentokrát rozdělili svůj kádr na dvě kompletní jedenáctky do jednotlivých poločasů. V základní sestavě se tak objevili jen čtyři hráči, kteří začali také letní pohárovou odvetu. Dánský šampion testoval o poznání méně, nasadil hned sedm hráčů, kteří byli v základu také při postupovém dramatu na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Denis Vavro z Kodaně vidí červenou kartu po faulu na Lukáše Haraslína ze Sparty.

Domácím pro nemoc chyběli Pavelka a Zelený, preventivně nehrál Sörensen, kvůli lehčímu zranění se pak do tréninku až na soustředění v Marbelle zapojí Karabec a Pešek. V základní sestavě nastoupil nováček Solbakken, druhá posila Tuci pak po přestávce.

Po Laciho skvělé přihrávce otevřel skóre Olatunji, který právě Kodani vstřelil svůj první gól za Spartu. Duch přátelského duelu nectil kodaňský stoper Vavro. V 26. minutě nesmyslně zezadu sestřelil svého kolegu ze slovenské reprezentace Haraslína a rozhodčí Szikszay, který celé utkání odřídil s kamerou BodyCam na hrudi, ho vyloučil.

Hosté v oslabení důsledně bránili, několik šancí pochytal brankář Grabara, který se proti Spartě vytáhl již v létě. Až čtvrt hodiny před koncem trefil novic Tuci tyč a Kuchta pohotově poslal odražený míč do sítě.

„Chtěli jsme odehrát vyrovnané utkání. Mám velkou radost, že sem Kodaň přiletěla. Mrzí mě, že v prvním poločase obdržela červenou kartu. Poškodilo to trochu smysl utkání. Ani pro jeden tým to nebylo nejlepší řešení. Rozhodčí se tak rozhodl. Je to oficiální přípravné utkání, proto Kodaň nemohla doplnit hráče. Snažili jsme se tomu přizpůsobit a dostat z toho to nejlepší po fyzické a taktické stránce,“ hodnotí dánský trenér Sparty Brian Priske.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - FC Kodaň 2:0 (1:0)
Branky: 17. Olatunji, 76. Kuchta. ČK: 26. Vavro (Kodaň).
Sestava Sparty:
I. poločas: Vorel - Vydra, Panák, Krejčí - Mejdr, Laci, Solbakken, Wiesner - Ševčík, Haraslín - Olatunji.
II. poločas: Vindahl - Vitík, Ševínský, Večerka - Preciado, Sadílek, Kairinen, Ryneš - Tuci, Birmančevič - Kuchta. Trenér: Priske.

Reklama