Hlavní obsah

Málo šancí, negativní překvapení, kroutil hlavou Trpišovský po výbuchu s Karvinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Edenu si před startem jara dobře uvědomovali, jak bude při vyrovnané špičce každá bodová ztráta v honbě za ligovým fotbalovým titulem bolestivá. Červenobílí se dušovali, že o to budou koncentrovanější. Jenže ouha. Slavia první zápas po zimní přestávce absolutně nezvládla a padla s poslední Karvinou 0:1. „Byl to zápas blbec, ale má to i příčiny v našem výkonu. Prohráli jsme, ale ani jsme nevstřelili gól, což je varovný signál,“ mračil se trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Karviná v této sezoně celý podzim marně čekala na výhru, plnotučného bodového zisku z jednoho utkání se dočkala až při startu jarní části na půdě mistrovské Slavie. Šok a pro favorita ostuda. „Je pro mě negativním překvapením, že jsme si i z poměrně velké převahy nedokázali vytvořit velkou příležitost. Šancí bylo málo, náš výkon šel postupem času dolů," divil se slávistický kouč Trpišovský.

Do základní sestavy nasadil dle očekávání útočníka Michaela Krmenčíka. Forvard, který má být na jaře hlavní útočnou silou červenobílých, se neprosadil. „Osobně jsem od něj čekal víc, ale to platí pro všechny ofenzivní hráče," vadilo Trpišovskému.

„Myslím, že problém byl v posledních pětadvaceti metrech. Hlavně v první půli jsme měli řadu standardních situací, do vápna létala spousta míčů, ale nedokázali jsme se dostat do příležitostí," rozebíral zklamaný kouč.

A když už se Slavii naskytla luxusní možnost k převrácení nerozhodného stavu, Peter Olayinka neproměnil v 66. minutě penaltu, kterou hlavní sudí Tomáš Batík nařídil za faul Lukáše Bartošáka na Lukáše Masopusta. Nigerijský reprezentant, jenž byl v tu chvíli na hřišti šest minut, trefil jen břevno. „V zápasech, kdy je v základu, byl určen právě on a Nico (Stanciu). V momentě, kdy je na hřišti, je on číslo jedna. Zatím všechny penalty proměnil, takže to bylo logické řešení," vysvětlil Trpišovský.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie (vpravo) po neproměněné penaltě.

Za tři minuty dostali domácí další ťafku, Daniel Samek ztratil míč a akce Karviné vyústila v centr Lukáše Čmelíka, míč prošel až na zadní tyč, kde ho do sítě doklepl Rafiu Durosinmi. „Ano, předcházela tomu ztráta. Ale ten hráč tam nemůže být takhle volný, zřejmě jeden z našich hráčů na pravé straně se s ním nevrátil," podotkl Trpišovský.

Slavia doma v lize prohrála po 59 zápasech. „Primárně mě bolí teď jiné věci, ale tohle mě taky mrzí. Když už jste takhle daleko, vždycky chcete tu sérii natáhnout co nejvíc," konstatoval Trpišovský.

Karvinští si prvního vítězství v ročníku náležitě cenili, trenér Bohumil Páník ale zůstával nad věcí. „Je to jedno z vítězství, které potřebujeme k tomu, abychom se přiblížili k ostatním týmům," prohlásil zkušený stratég. Slezané zůstávají poslední s šestibodovou ztrátou na Teplice.

Impuls je to ale pro partu kolem kapitána Bartošáka vítaný. „Nám se hodně obměnila sestava oproti podzimu. Hráči, kteří nastoupili, odvedli výborné výkony. Už soustředění v Turecku naznačovalo, že se tu dělá dobrá parta," vycítil Páník. „Vítězství po tak dlouhé době hráčům určitě pomůže. Věřím, že jim to nestoupne do hlavy," dodal karvinský trenér.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.