Hlavní obsah

Máme obrovské odhodlání získat pohár, tvrdí po výhře nad Hradcem stoper Slovácka Hofmann

Zaskočil s kapitánskou páskou za Michala Kadlece, který odpočíval před středečním finále MOL Cupu. Zkušený stoper Stanislav Hofmann přivedl fotbalisty Slovácka k hladké výhře 3:0 v posledním ligovém duelu nad Hradcem Králové, a jeho tým se tak solidně naladil na bitvu o cennou trofej se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slovácka Stanislav Hofmann.

Článek

Jaký byl zápas s Hradcem?

Náročný. Soupeř má běhavé mužstvo s poctivým přístupem k fotbalu. My jsme nastoupili v kombinované sestavě a ze začátku nám to moc neladilo. Jakmile ale přišel na hřiště střídající Vlasta Daníček, zpevnil naši záložní formaci, a navíc nám proměněnou penaltou zajistil před poločasem vedení. Po pauze jsme už hru kontrolovali. Přidali jsme dva góly a další šance jsme ještě neproměnili. V klidu jsme zápas dovedli do úspěšného konce.

Ovlivnilo váš výkon očekávané pohárové finále se Spartou?

Asi trochu ano. Všichni jsme si pochopitelně dávali pozor, abychom se nezranili, nebo abychom nebyli vyloučeni. Obojí naštěstí klaplo. Jsme hrozně rádi, že jsme se s ligovým ročníkem rozloučili před našimi fandy výhrou.

Čtvrtým místem v nejvyšší soutěži jste si zajistili účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy...

Ukázali jsme, že loňská čtvrtá příčka nebyla náhodná. Dokonce jsme tentokrát vybojovali víc bodů. Máme výbornou kabinu, skvělou partu a táhneme za jeden provaz i s trenéry a vedením. Vzájemně si věříme. Osobně jsem nepochyboval, že čtvrté místo v lize obhájíme.

Ve středu můžete navíc pozvednout nad hlavy Český pohár. Jak moc to láká?

Neskutečně. Máme obrovské odhodlání sparťany porazit a pohár získat. Pro většinu z nás to bude životní zápas. Asi málokdo čekal, že Slovácko bude tak důležitý duel někdy hrát. Já osobně se hrozně těším, a platí to i o celé kabině.

Sparťané se rovněž na finále naladili vítězstvím...

Příliš jsem nečekal, že Slavii v závěrečném ligovém kole porazí. Pro nás to ale nehraje žádnou podstatnou roli. Rozhodne se v jediném utkání, a my se teď vezeme na úspěšné vlně. I sebevědomí máme dostatek. Uvidíme, s čím vyrukuje Sparta. Ve středu se ukáže, jak to dopadne.

Reklama

Související témata: