Hlavní obsah

Mandjeck je pro derby volný, trest dostali trenéři Svědík a Rada

Aktualizováno

Sparťan Georges Mandjeck může nastoupit ve fotbalovém derby na Slavii. Jednozápasový trest za vyloučení v utkání se Zlínem si odpykal v MOL Cupu. Disciplinární komise potrestala trenéry. Martin Svědík nesmí kvůli čtvrté žluté kartě jedno utkání na lavičku Slovácka. Petr Rada z Jablonce zaplatí pokutu 20 tisíc korun za nesportovní chování v Ostravě proti Baníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Georges Mandjeck ze Sparty v utkání se Zlínem.

Článek

Mandjeck musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když letenské obraně unikal zlínský Poznar. Po konzultaci s VAR dostal rovnou červenou kartu. Stop na jedno utkání si odseděl v pohárovém duelu s Baníkem. V něm byl pro změnu vyloučen ostravský Ondřej Šašinka, který má zákaz startu pro nejbližší ligový zápas s Mladou Boleslaví.

Za čtyři žluté karty si jedno utkání odpočinou Tomáš Wágner (Mladá Boleslav), Jan Kopic (Plzeň), Vojtěch Kubista (Jablonec), René Dedič (Opava) a Jakub Pokorný (Baník Ostrava). K nim se připojil také Martin Svědík, trenér Slovácka.

Svědík si trest za čtyři žluté karty odpyká jako třetí trenér v české nejvyšší soutěži. Prvním se stal v říjnu liberecký Pavel Hoftych a v listopadu olomoucký Radoslav Látal.

Petr Rada zaplatí pokutu 20 tisíc korun za výbuch emocí v Ostravě. Trenéra Jablonce naštval výkon sudích, komise rozhodčích mu pak dala za pravdu aspoň v případě neoprávněného vyloučení obránce Kroba.

Baník za pronesení a použití pyrotechniky v tomto utkání zaplatí rovněž 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: