Hlavní obsah

Matějovský? Geniální fotbalista, uznal po prohře s Boleslaví obránce ševců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácí stadion se v neděli vrátili téměř po měsíci, ale svoje fanoušky nepotěšili. Fotbalisté Zlína padli v ligovém utkání s Mladou Boleslaví 1:2, a tak obránce ševců Lukáš Vraštil netajil po závěrečném hvizdu značné zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Lukáš Vraštil (vlevo) stíhá Tomáše Ladru z Boleslavi.

Článek

Proč jste na svém hřišti neuspěli?

Moc jsme toužili navázat na předchozí solidní výsledky. Jenže z první vážné akce Boleslavi jsme inkasovali. Pak nás párkrát podržel brankář Rakovan. Škoda, že se po pauze nepovedlo vyrovnat z jasné tutovky Janetzkému. Na druhou branku hostů jsme pak sice dokázali odpovědět kontaktním gólem, avšak boleslavská defenzíva byla hodně důrazná a víc nám bohužel nedovolila, byť jsme dokázali v závěru utkání zdramatizovat.

Zdálo se, že necháváte až příliš mnoho prostoru zkušenému špílmachrovi středočeského mužstva Matějovskému, který režíroval většinu akcí svého mužstva...

Je to tak. Přitom jsme se na něj pečlivě připravovali. Věděli jsme, že si na něj musíme dát pozor. Jenže Marek Matějovský je geniální fotbalista s přesnou přihrávkou a překvapivým řešením situací. Diktuje tempo hry Mladé Boleslavi. Výrazně přispěl k první brance svého týmu a byl i u dalších důležitých momentů.

Kolo před koncem základní části první ligy už máte jistotu, že půjdete do nadstavbové skupiny o záchranu z nejvýhodnější jedenácté pozice...

S Boleslaví jsme nebodovali, a tak se teď musíme postavit ke zbytku sezony čelem. Nečeká nás v nadstavbě vůbec nic jednoduchého. Uděláme maximum pro to, abychom byli co nejdřív ohledně záchrany v suchu.

Foto: David Taneček, ČTK

Kapitán Boleslavi Marek Matějovský (vlevo) a brankář Jan Šeda zdraví fanoušky.

Šestibodový náskok na čtrnáctou barážovou příčku vás tedy neukolébá?

Rozhodně ne. V žádném případě nesmíme nic podcenit. Stačily by jeden či dva nevydařené zápasy, a už by byl psychický tlak mnohem větší. Já si přeju, abychom se v čele skupiny o záchranu udrželi a vyhráli ji.

Ještě předtím, než ji za týden rozehrajete, vás ve středu čeká náročné utkání na hřišti vedoucí Slavie. Co od něj očekáváte?

Bude to mimořádně obtížný duel, avšak rozhodně nesložíme zbraně dopředu. Budeme se v Edenu prát o co nejlepší výsledek. Kdyby se nám podařilo urvat v Praze plichtu, byl by to pro nás velmi cenný plusový bod.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice