Hlavní obsah

Měl jsem obavy, aby nás rošáda nesrazila, tvrdí teplický tahoun Vachoušek

Teplice

Téměř devět měsíců čekal pětatřicetiletý fotbalový záložník Štěpán Vachoušek na ligový start v základní sestavě. V závěru května si totiž při duelu s Ostravou přetrhl achilovku. Ještě na podzim stihl v roli náhradníka jeden duel, na jaře je fit a táhne Teplice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Štěpán Vachoušek z Teplic (vpravo) v souboji s libereckým záložníkem Martinem Frýdkem..

Článek

Dokázal jste si představit lepší start jara s ohledem na skutečnost, že jste hráli dva ze tří duelů venku?

Jako mužstvo jsme vybojovali sedm bodů a herně jsme na tom hodně slušně. Z osobního pohledu jsem odehrál tři kompletní duely a zdravotně necítím žádný problém, takže jsem náramně spokojený.

Při víkendové bitvě v Liberci jste vstřelil parádní vítězný gól. Na ligovou trefu jste čekal více než rok. Jde i pro pětatřicetiletého borce o velké povzbuzení?

Gólů moc nedávám. A když ano, tak to stojí za to. Doufám, že nyní čekání zkrátím a další branku si připíšu ještě v této sezóně.

Před rohovým kopem jste spoluhráče dirigoval na konkrétní místa. Šlo tedy o nacvičený signál?

Vlastně ano, ale gól měl dát někdo jiný. Byla spíše náhoda, že míč přišel ke mně. Já si na balón počkal a soustředil se, abych ho dobře zasáhl. A trefil jsem se líp, než jsem očekával.

Jak jste coby nejzkušenější hráč teplického kádru vnímal, když pět dnů před úvodním duelem jara rezignoval kouč Zdeněk Ščasný?

Měl jsem obavy, aby nás ta trenérská rošáda nesrazila. Myslím, že po dění těsně před jarem zisk sedmi bodů ze tří zápasů nikdo nečekal. Všichni v klubu se ovšem se svízelnou situací skvěle poprali. Je vidět, že když se táhne za jeden provaz, je možné cokoliv.

Překvapilo vás přesto, že se vašemu mužstvu na začátku jara tak daří?

Byl jsem opravdu nervózní. Měsíc a půl jsme něco v přípravě chystali. Mohl přijít trenér, který bude chtít všechno změnit. Když se vedení domluvilo s Petrem Radou, byl jsem rád, protože klub zná. Hodně nám pomohlo, že věděl, kam jde, a znal hráče. Já sám byl při všech jeho předešlých teplických angažmá. Ostatně trenér mi ještě před příchodem zavolal a ptal se na můj názor. Mluvil jsem o situaci i s ředitelem klubu. A otevřeně přiznávám, že jsem Petra Radu považoval za nejlepší řešení dané situace.

Reklama

Související témata: