Hlavní obsah

Minčev má trest na dva zápasy a přijde o finále poháru, Hejda vynechá jeden duel

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) potrestala sparťana Martina Minčeva za červenou kartu ve středečním ligovém šlágru s Plzní (2:1) zákazem startu ve dvou zápasech. Bulharský útočník tak přijde o finále domácího poháru proti Slavii. Plzeňský kapitán Lukáš Hejda dostal za vyloučení trest na jedno utkání. LFA to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rozhodčí Pavel Orel (uprostřed) uděluje červenou kartu Lukáši Hejdovi z Plzně (druhý zprava).

Článek

Minčev byl vyloučen v nastaveném čase po strkanici po Hejdově ruce, která znamenala penaltu a druhou žlutou kartu pro třiatřicetiletého obránce. Ladislav Krejčí mladší následně duel z pokutového kopu rozhodl.

Dvaadvacetiletý bulharský reprezentant vynechá nedělní zápas 30. kola s Libercem i středeční finálové derby, jelikož trest za přímou červenou kartu se vztahuje i na pohár. Hejda dostal druhou červenou kartu v ročníku a nebude hrát v domácím utkání proti Teplicím.

Do 30. kola nezasáhne kvůli osmé žluté kartě ani zlínský útočník Libor Kozák. Jednozápasový trest za čtyři žluté karty si odpykají Jakub Považanec z Jablonce, Tomáš Vlček z Pardubic a další sparťané Krejčí mladší s Jaroslavem Zeleným.

Reklama