Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň hlásí další posilu. Do Viktorie míří reprezentační útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň hlásí už čtvrtou posilu. Do týmu českého mistra přichází reprezentační útočník Jan Kliment, který naposledy působil ve Wisle Krakov. S Viktorií podepsal dvouletou smlouvu. Klub informaci potvrdil na svých stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment posílil Viktorii Plzeň.

Článek

Plzeň se během posledních měsíců zajímala o služby Václava Jurečky, jenž dal ale nakonec přednost pražské Slavii. V hledáčku Viktorie byl i Tomáš Pekhart, tam se pro změnu hodně rozcházely požadavky hráče s podmínkami, které mu mohl západočeský klub nabídnout.

Osmadvacetiletý Kliment během své kariéry oblékal dresy Jihlavy, bundesligového Stuttgartu, dánského Bröndby Kodaň, Slovácka a naposledy působil v polské nejvyšší soutěži. Na ME jedenadvacítek v roce 2015 se stal nejlepším střelcem, za reprezentační áčko odehrál pět zápasů.

„Přichází k nám velmi zkušený hráč, který by se měl bez problémů adaptovat na nové prostředí a být pro nás okamžitou posilou. Od útočníka se samozřejmě očekávají góly, Honzovi tedy přeji, aby jich v našem dresu nastřílel co nejvíce a přispěl k úspěchům celého týmu," těšil se z nové posily na klubových stránkách generální manažer Adolf Šádek.

„Jde o silného hráče s dobrým krytím míče, kvalitním pohybem po hřišti a čichem na góly. Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a můžeme Honzu přivítat v našem týmu," přitakával kouč Viktorie Michal Bílek.

O radost z nového angažmá a výzvy se podělil i sám hráč. „Jsem strašně rád, že můžu přijít do takhle velkého klubu. Zázemí na mě dýchá pozitivními pocity. Mám radost, že vše vyšlo, protože Plzeň pro mě byla úplně nejlepší variantou. Láká mě vidina evropských pohárů a těším se na to, že o ně společně zabojujeme," vyhlíží Kliment boje o pohárovou Evropu, které jsou pro Západočechy z ekonomického hlediska naprosto klíčové.

V předchozích dnech už Plzeň angažovala navrátilce Václava Pilaře, exkarvinského Kristiho Qose a gólmana Martina Jedličku.

Reklama

Související témata: