Hlavní obsah

Mistrovskou sezonu protrpěl, teď Pešek hlásí velký návrat. Titul je jen začátek, věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod mistrovský titul fotbalové Sparty po devíti letech se podepsal mnohem méně, než by si přál. Vážné zranění hned na startu sezony ho vyřadilo ze hry, po operaci si reprezentant Jakub Pešek vytrpěl své. Na startu letní přípravy už je však fit a hlásí velký návrat. „Cítím se nejlíp v kariéře,“ říká dokonce. Více už v naší reportáži.

Návrat po zranění. Jakub Pešek se cítí nejlíp v kariéře. Aby předešel dalším trablům, spoléhá na speciální vložkyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hned na začátku utkání 4. ligového kola v Mladé Boleslavi se zranil a v půlce loňského září podstoupil operaci křížového vazu v koleni. Od té doby Jakub Pešek chyběl nejen Spartě, ale také národnímu týmu.

Uvažoval o operaci v zahraničí, nakonec se však svěřil do rukou domácím odborníkům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jakub Pešek ze Sparty Praha míří do šatny v Mladé Boleslavi.

„Operovali mě tady naši doktoři, takže jsem zůstával s kluky na Strahově, kde se o mě staral tým fyzioterapeutů. Děkuji jim za čas a péči, kterou mi věnovali. Cítím se teď nejlíp v mojí kariéře. Dohnal jsem všechny moje nedostatky a poznal více sám sebe. Vím, na čem mám pracovat," kvituje rychlonohý křídelník na startu letní přípravy.

Prakticky celou mistrovskou sezonu protrpěl. Hodně se však o sobě během těžkého období dozvěděl.

„Nikdy jsem neměl tak těžké zranění, takže jsem poznal více tělo a věnuju se mu víc už od malinkých věcí. Je to důležité, abych takovým zraněním předešel. Více se věnuju protahování a cvikům. Řeším třeba i vložky do bot, abych předešel všemu možnému. Nejsou tak drahé, mně pomáhají, mám trochu plošší nohy. Dřív jsem to neřešil, třeba jsem se kvůli tomu i zranil, nevím," líčí Pešek, jemuž v sobotu bude rovných třicet.

Michal Ševčík stihl před přestupem do Sparty odmaturovat. Teď se chce soustředit jen na fotbal a dokázat, že na to máVideo: Sport.cz

Titul nestihl oslavit na hřišti. „Měl jsem osobní cíl, že bych chtěl ještě nastoupit. Na Slovácku už jsem byl připravený i na lavičce. Ale byl jsem rád, že to kluci zvládli, nějaké starty jsem měl. To bylo hlavní. Teď jsem stoprocentně připravený na start přípravy," těší se.

„Obhajoba bude určitě těžká. Musíme se na sezonu s kvalifikací o Ligu mistrů připravit. Hned, jak jsme titul vyhráli, jsme si řekli, že to je jen začátek..."

Pešek chce být u toho. „Mým cílem už v závěru minulé sezony bylo být ready právě na letní přípravu. Opravdu moc jsem se těšil. Nemůžu se dočkat, až vše znovu vypukne," usmívá se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.