Hlavní obsah

Mladoboleslavský Douděra napodobil bráchu, skóroval v pátém zápase v řadě. Pomáhám mužstvu, těší ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Zlíně skóroval už v pátém ligovém zápase v řadě. Záložník David Douděra přispěl v neděli vedoucím gólem k vítězství mladoboleslavských fotbalistů v moravském městě 2:1. Středočeský tým si tak stále drží před posledním kolem základní části nejvyšší soutěže naději na postup do nadstavbové skupiny o titul.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Douděra z Mladé Boleslavi.

Článek

Jak hodnotíte utkání na zlínském stadionu?

Hrozně moc jsme tady chtěli získat tři body, a to se nám povedlo. Dobře jsme do utkání vstoupili, jsem moc rád, že jsem mužstvu pomohl vedoucí brankou. Dařilo se nám plnit taktické pokyny. Marek Matějovský nám perfektně rozhazoval míče do křídelních prostorů.

Po pauze jste přidali druhý gól, ale pak jste si zápas trochu zkomplikovali, že?

Je to tak. Vedení 2:0 nás mělo uklidnit. Mohli jsme ho ještě navýšit, i já jsem měl na kopačce třetí branku. Místo toho jsme dovolili Zlíňanům dotáhnout se na jednogólový rozdíl. Závěr byl poněkud hektický. O tři body jsme se nakonec trochu strachovali. Výhru jsme ale udrželi a odjíždíme domů spokojeni.

Čím to, že vám to v poslední době tak padá?

Kdysi na Dukle jsem byl vychovaný jako bek. V Boleslavi jsem se ale posunul v sestavě víc dopředu, což mi vyhovuje. Snažím se o náběhy za soupeřovu obranu. Naší výhodou je, že máme ve středu hřiště skvělého Marka Matějovského, který nám posílá balony přesně tam, kam potřebujeme.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu.

S pěti trefami v řadě prý navazujete na vašeho bratra...

Jemu se něco podobného povedlo za béčko Slavie v ČFL. Milan Škoda za mnou chodil a připomínal mi to. Tak jsem přebral rodinnou štafetu... (úsměv).

Už jste za tak úspěšnou sérii zaplatil do týmové kasy?

Kupodivu ještě nikdo nic po mně nechtěl. Když na to ale přijde, zaplatím rád.

Jak dlouho ještě hodláte šňůru utkání se vstřelenou brankou protahovat?

Těžko říct. Vím dobře, že každá série jednou končí. Snažím se to nemít příliš v hlavě a nepřipouštět si žádný tlak. Jdu zápas od zápasu. Mojí hlavní motivací je to, že moje góly prospívají mužstvu. Výsledky týmu jsou pro mě nade vše.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Ladra z Boleslavi a Václav Procházka ze Zlína.

V tabulce jste momentálně sedmí. Věříte, že se můžete ve středu ve třicátém ligovém kole posunout do nadstavbové skupiny o první až šesté místo?

Pro nás je škoda, že Hradec teď porazil Olomouc. Ve středu hrajeme s Plzní, a tak naše šance ho přeskočit je spíš teoretická. Každopádně se o ni ale porveme. Uděláme maximum, abychom Plzeň zdolali, a uvidíme, zda zaváhá Hradec. Buď to klapne, anebo ne.

Reklama

Související témata: