Hlavní obsah

Moc emocí, není to důstojné derby, je sparťan Panák zklamaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Negativní a nenávistná atmosféra předcházela derby již před zápasem. A bohužel se přenesla i na trávník. Podzimní vrchol fotbalové ligy připomínal spíš gladiátorské hry. „Myslím, že tohle není důstojné derby,“ má jasno sparťan Filip Panák po remíze 1:1 na Slavii. Úroveň hry zklamala, výsledek určily dvě penalty. Letenští z ní vyrovnali v 10. minutě nastaveného času a o skóre se udrželi v čele tabulky.

Nebylo to důstojné derby, o fotbale to nebylo skoro vůbec, říká Filip PanákVideo: Sport.cz

 
Článek

Znovu jste zabodovali díky gólu v samém závěru nastavení. Jaké máte pocity?

Je to spíš o tom, že jsme spokojeni s bodem. Prohrávali jsme, tahali za kratší konec, měli jsme k němu dál. Takže bod bereme. Sice jsme do Edenu jeli vyhrát pro tři body. ale po průběhu zápasu remízu bereme.

Situace v Edenu po utkáníVideo: Sport.cz

Bylo derby podle vás důstojné derby? Emocí v něm bylo až příliš…

Souhlasím. Myslím si, že co jsem hrál, celkově každé derby provází strašně moc emocí. Ubírá to svátku fotbalu, jak se všude prezentuje. Přijde mi, že fotbalu je tam nejmíň. Je těžké najít balanc - být namotivovaný, a přitom hrát fotbal.

Všechno vyvrcholilo vyloučením obou kapitánů Bořila a Krejčího. Jak jste velkou strkanici v závěru normální hrací doby viděl?

Já byl od ní dál, měl jsem už žlutou kartu. Byl jsem zklamaný z toho, jak derby probíhá. Nevybavuju si sedm přihrávek za sebou, tři čtyři fauly v řadě jo… Pral jsem se sám se sebou, skočili jsme do toho rovnou z Evropy. Jsem zklamaný.

Pochod fanoušků Sparty na stadion Slavie v EdenuVideo: Sport.cz

Patřil jste ke zkušenějším hráčům, kteří se vypravili před sparťanský kotel. Co jste po fanoušcích chtěli?

Řešili jsme, že si nepřejeme, aby dělbuchy a cokoliv jiného lítalo z kotle do lidí, pak může dojít ke zraněním. Sklouzne to mimo fotbal, což není úplně to, co chceme.

Dokážete pojmenovat původ toho, že se derby tak zvrhlo?

Na každé straně toho bylo hodně. Pak je na rozhodčích, jestli zápas zvládnou, nebo ne. Mají to těžké, šest lidí se hádá… Bylo to kouskované, fotbalu moc ne.

Na rozhodčího jste si na trávníku dost stěžovali. Máte dojem, že derby nezvládl?

Měl to s námi složité. Spousta strkanic, obě strany byly ukřivděné. Pak už se naplno rozhořely emoce. Někdy jsme byli naštvaní víc, někdy míň, to k tomu patří. Nicméně mi přišlo, že některá rozhodnutí byla jiná, než měla být.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.