Hlavní obsah

Na Hané kvůli prudkému dešti bylo přerušeno. Sudí rozhodl správně, shodli se všichni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Utkání druhého kola fotbalové Fortuna ligy mezi Olomoucí a Karvinou bylo v 72. minutě za stavu 3:1 pro Sigmu přerušeno. Sudí Dominik Starý se tak rozhodl kvůli nezpůsobilému terénu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Utkání 2. kola první fotbalové ligy mezi Sigmou a Karvinou muselo být kvůli hustému dešti přerušeno.

Článek

O deset minut dříve, to Olomouc vedla 2:1, přišel prudký déšť, který stále sílil. Domácím jakoby, vlil krev do žil. V 66. minutě po špatném odkopu gólmana Lapeše přidal Navrátil střelou ze 40 metrů do prázdné brány třetí, uklidňující gól a Hanáci dál pokračovali v náporu.

Jenže na hřišti plném vody míč zůstával stát a tak rozhodčí hru přerušil. Po pětadvaceti minutách, kdy déšť zeslábl a vodu trávník z velké části pohltil, se pokračovalo. A Sigma duel dovedla do vítězného konce.

Přerušení aktéři zápasu vnímali různě. „Byl to nešťastný moment. Jsem ale rád, že rozhodčí tak rozhodl. Byly tam kaluže, balon se sotva kutálel. O to však nejde. Šlo o to, aby se žádný z hráčů nezranil. Navíc by to možná vedlo i k červeným kartám. Sudí prostě chránil zdraví kluků a to je dobře," mínil trenér Karviné Tomáš Hejdušek.

V táboře Sigmy radost z neobvyklé situace neměli. „Nebylo to příjemné a pro nás špatně. Hrálo to proti nám. Když vypadnete z tempa, vedete a máte se do toho znovu rychle dostat, to není jednoduché. I kluci to chtěli dohrát bez přerušení," uvedl kouč Hanáků Václav Jílek s tím, že něco takového zažil vůbec poprvé.

To záložník Jan Navrátil v dresu Slovácka proti Teplicím hrál za hustého sněžení. „Tehdy to byla větší katastrofa. S fotbalem to nemělo nic společného. Dnes bych určitě přivítal, kdyby se hrálo i v té průtrži. Vedete, musíte do kabiny, ztuhnete. To není dobré. Na druhé straně, sudí to vyhodnotil dobře. Byla by to bitva, šlo by o zdraví," připustil.

Jílek také uznal, že pokračování zápasu bez přerušení, by k ničemu nevedlo. „Byla by to možná jen zábava pro lidi, vodní válka, ale nelíbilo se mi to, jak jsem už vysvětlil. Nic ale nezbývalo a tak jsme si řekli pár informací. Chtěl jsem hlavně, abychom to dohráli v klidu. Po patnácti minutách jsme šli do tunelu, udržovali se v provozní teplotě a po návratu na trávník jsme zbytek zápasu naštěstí kontrolovali," dodal.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.