Hlavní obsah

Spartu spasila ve Zlíně penalta. Baník stále čeká na první výhru, Olomouc slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy druhého kola pokračovala nejvyšší česká fotbalová soutěž Fortuna liga. Těsnou výhru 1:0 vydřel na zlínské Letné úřadující mistr Sparta, kterou spasil z pokutového kopu Krejčí. Bez gólů se obešel zápas mezi Pardubicemi a Jabloncem, stejným výsledkem skončil i duel mezi Baníkem a Slováckem. První výhru slaví Olomouc, která doma zdolala Karvinou 3:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Sparty se loučí s fanoušky.

Článek
Fotogalerie

Zlín byl v úvodních minutách zápasu proti favorizované Spartě ve velké defenzivě, ale Sørensen největší šanci Pražanů v 11. minutě nevyužil. Do vedení tak mohli jít paradoxně domácí, když v 33. minutě Filip Žák rozvlnil síť za Vorlovou brankou. Gól však nebyl po shlédnutí videa pro ofsajd uznán.

Ve druhém poločase se hrál fotbal bez větších šancí, rozhodující moment tak přišel v 78. minutě, kdy v pokutovém území zahrál rukou jeden z domácích hráčů a rozhodčí po konzultaci s videem odpískal pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Ladislav Krejčí a zajistil tak Spartě výhru 1:0. Pražané tak mají po dvou kolech plný počet šesti bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Antonín Fantiš ze Zlína.

Pardubice s Jabloncem bez gólů

Utkání mezi Pardubicemi a Jabloncem výrazně ovlivnila situace z 23. minuty, kdy byl po konzultaci rozhodčího Všetečky s videem vyloučen domácí gólman Antonín Kinský. Do největší šance prvního poločasu se dostal hostující Drchal, vystřídavší pardubický gólman Budinský však včasným vyběhnutím šanci zmařil.

FOTBAL NA OBRAZOVCE O2
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Davida Sobiška začíná ve 14:30 hodin, jako expert se představí Zdeněk Folprecht. K večernímu zápasu Baník Ostrava – 1. FC Slovácko pak do studia dorazí dvojice expertů Miroslav Matušovič a Petr Mikolanda. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 2. kola FORTUNA:LIGY nabídne od 20:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal pořad F:INITO.

Zápas bez větších šancí pokračoval i ve druhém poločase. Severočeši se i přes početní výhodu do větších příležitostí nedostávali, utkání tak skončilo bezbrankovou remízou a oba týmy si tak po úvodních porážkách z prvního kola připsaly první bod.

Foto: David Taneček, ČTK

Denis Darmovzal z Pardubic (vpředu) a Heiderson Hurtado z Jablonce.

Olomouc slaví první výhru v nové sezoně

Fotbalisté Olomouce vstoupili do zápasu proti Karviné ve velkém stylu. O první gól Hanáků v nové sezoně se postaral v 15. minutě Lukáš Juliš, když z hranice pokutového území nedal Lapešovi šanci. Ještě veseleji bylo na Andrově stadionu v 33. minutě, ve které Ondřej Zmrzlý tváří v tvář podruhé překonal hostujícího gólmana. Naději hostům dal těsně před přestávkou útočník Kapverd ve službách ligového nováčka Papalelé, který parádní ranou snížil na 1:2.

Rozhodující moment utkání přišel v 66. minutě, kdy se parádní ranou prezentoval Jan Navrátil a zvýšil už na 3:1. O chvíli později zápas na několik minut přerušil hustý déšť, hosté se však po pauze na žádné větší zdramatizování zápasu nezmohli a Olomouc tak slaví první vítězství v nové sezoně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce bojovaly ve druhém kole Fortuna ligy s Karvinou

Baník znovu bez výhry

Úvod zápasu mezi Baníkem Ostrava a Slováckem patřil hostům, kteří diktovali tempo hry a zatlačili domácí před vlastní vápno. Už v první minutě se do dobré příležitosti dostal Filip Vecheta, ale těsně minul pravou tyč Letáčkovy branky. V 10. minutě se stejně vedlo i hostujícímu Seung-Bin Kimovi. Až po půl hodině utkání se do hry dostali také domácí, ránu nigerijského útočníka Abdullahiho Tanka však bez větších problémů zlikvidoval Heča.

Slezané ve druhém poločase zvýšili aktivitu a v 50. minutě také poprvé překonali hostující obranu, Tankova branka však nemohla být pro ofsajd uznána. Nigerijský útočník ale naprosto pohořel v 73. minutě, kdy po Hečově chybě netrefil z deseti metrů prázdnou branku Slovácka. O chvíli později zastavil rychlý protiútok hostů faulem Eneo Bitri a domácí dohrávali utkání v oslabení. Krátkou přesilovku však Slovácko nevyužilo, utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Situace před brankou Ostravy.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.